CHP'den 'seçim barajı' açıklaması

CHP'den 'seçim barajı' açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim barajı çıkışına destek verirken, “Seçim barajı hiç olmamalıdır. Israrla belli bir baraj üzerinde mutabakat aranıyorsa o zaman belki yüzde 3 düşünülebilir ama arzu edilen seçim barajının hiç olmamasıdır” dedi.

Tezcan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yüzde 10 olan seçim barajının yeniden değerlendirilmesi gerektiği yönündeki açıklamasına ilişkin Tezcan, seçim barajı konusunda CHP’nin düşüncesinin çok net olduğunu vurguladı. Barajlı seçimin, “barajlı demokrasi” demek olduğunu ifade eden Tezcan, şunları kaydetti:

“Biz seçim barajı olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Daha önce bunula ilgili milletvekillerimizin verdiği çok sayıda kanun teklifi var, hala Meclis’te bekliyor. Seçim barajı hiç olmamalıdır. Israrla belli bir baraj üzerinde mutabakat aranıyorsa o zaman belki yüzde 3 düşünülebilir ama arzu edilen seçim barajının hiç olmamasıdır. Fakat yüzde 10 seçim barajı hiç kabul edilebilir bir baraj değildir.”