CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'dan Hocalı Katliamı açıklaması 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'dan Hocalı Katliamı açıklaması 

CHP'li Öztürk Yılmaz Hocalı Katliamı ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Yılmaz : 'Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısı yüreğimizde hissediyor ve bu saldırıyı kınıyoruz.' şeklinde konuşmasına başlarken bir kere daha Azerbaycan ile olan iyi ilişkilere değindi.

'Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesi Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 tarihinde Ermeni  güçleri tarafından zalimce katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyor ve insanlığa karşı işlenmiş bu saldırıyı kınıyoruz.

Bu  vesileyle, günümüzde dünyanın farklı noktalarında benzer katliamların maalesef devam ettiğini de üzüntüyle görüyor ve  çatışmaların barışçıl çözümü konusunda yapıcı katkı ve desteğimizi sürdürmeye devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz.'

AZERBAYCANLA İLİŞKİLERİMİZ 'BİR MİLLET İKİ DEVLET'

Kardeş Azerbaycan’la ilişkilerimizin, bir millet - iki devlet anlayışı çerçevesinde her alanda güçlenerek gelişmesi temel önceliklerimizin başında gelmektedir.

ERMENİSTAN'A ÇEKİLİN ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi, Dağlık Karabağ ve diğer işgal edilen yerlerin, Azerbaycan’ın egemenliği ve toprak bütünlüğü çerçevesinde çözüme kavuşturulmasını desteklemektedir. Bu noktada, Ermenistan’a işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi çağrısını tekrarlıyoruz. Öte yandan,  Ermenistan tarafından gerekli adımlar atıldığı takdirde, bu ülkeyle de pekâlâ iyi bir komşu ve dost olabileceğimize inanmaktayız. “