CHP Genel Merkezi gençlerin itirazını reddetti

CHP Genel Merkezi gençlerin itirazını reddetti

Hafta sonu gerçekleşen ve arbede yaşanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları Kongresiyle ilgili Genel Merkez’e yapılan 'iptal' ve 'tekrar' talebi içeren itiraza yönelik karar verildi.

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen ve Mert Anıl Akgül ile yarışan Burak Kotan’ın ipi göğüsleyerek başkan seçildiği CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi sonunda arbede yaşanmıştı. Basın mensuplarına saldırı da gerçekleşen kongreye yönelik başkan adayı Akgül ve beraberindeki partili gençler il başkanlığı ve Genel Merkez’e itirazda bulundu.

Çiziklerin değerlendirilmediği, tutanakların imzalanmadığı ve sonucun ilan edilmediği gerekçe gösterilerek kongrenin iptali ve tekrarına yönelik yapılan itirazı Gençlik Kolları Genel Merkezi karara bağladı.

İTİRAZLAR REDDEDİLDİ

Alınan kararda itirazlar reddedildi.  Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz imzalı il başkanlığına gönderilen kararla ilgili yazıda tutanaklarda herhangi bir menfi durumun görülmediği ifade edildi.

Seçimde yetkili organın Divan Kurulu olduğu, Divan’a yapılan herhangi bir itirazın olmaması ve Gençlik Kolları Genel Merkezi’nin seçim dışındaki itirazlarla ilgili yetkisinin olmaması sebebiyle  sandıklara ve sonuçlara yapılan itiraz da reddildi.

Akgül ve beraberindeki partililer il başkanlığına da itirazda bulunmuştu. İİl yönetim kurulu itirazları masaya yatıracak.