CHP İzmir'den anket açıklaması: Hedefe çok yakınız

CHP İzmir'den anket açıklaması: Hedefe çok yakınız

Millet İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer Çiğli Merkez Seçim İletişim ofisinin açılışında yaptığı açıklamada, "Son gelen anketler hedefe yaklaştığımızı gösteriyor." dedi.

Millet İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Millet İttifakı Çiğli Belediye Başkan Adayı Utku Gümrükçü ile birlikte Çiğli Merkez Seçim İletişim ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Gümrükçü, “Son gelen anketlerde hedefe çok yakınız. Hedefimiz yüzde 70” dedi. 

Gümrükçü, adaylığının açıklandığı günden beri yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyleyerek, “Çiğli sokaklarında Millet İttifakı rüzgârı esiyor. 21 yıldır Çiğli’de yaşıyorum, 20 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim.37 yaşında bir evlanız bir kardeşiniz olarak içlerinde İYİ Partinin, derneklerin olduğu Millet İttifakı çatısı altında hizmet etmeye adayım. Gülümseyen Çiğli hedefiyle yola çıktık. Bunu sizlerle birlikte yapacağız. El ele, omuz omuza birlikte mücadele ederek, emek vererek yapacağız. Türkiye Cumhuriyetinde bir sorun olursa Atatürk’ün Gençliğe hitabesinden aldığım güçle halktan yana, demokrasiden yana, Cumhuriyetten taraf olurum” dedi. 

Utku Gümrükçü, Tunç Soyer ile birlikte arka sıralardaki Çiğli’ye hizmet için uğraşacaklarını vurgulayarak, “Yaratılanı yaratandan ötürü severek, kimseyi ayırmadan ötekileştirmeden hizmet edeceğiz. Bugüne kadar Çiğli’ye hizmet vermiş tüm belediye başkanlarımıza, büyükşehir belediye başkanlarımıza şükranlarımızı  sunuyoruz. Yapacak çok işimiz var ve benim de enerjim var. Beni yetiştiren, beni bu makama layık görenler sizlersiniz… Halk varsa güç var, vatandaş varsa bizden yana da hizmet olacak. Birlikte bir hizmet mücadelesi vereceğiz.

Çiğli’nin sorunları çok fazla ve bu sorunların çözümü için Ankara’dan da destek lazım. Ankara’yı bilen, Kültür Bakanlığı görevi yapmış Sayın Suat Çağlayan da Meclis Üyemiz olarak enerjisini ve birikimini Çiğli için harcayacak. Son gelen anketler hedefe yaklaştığımızı gösteriyor. Hedefimiz şu an İzmir’de en yüksek oyu çıkaran Karşıyaka’yı geçmek” dedi.  

'SİLKİNİN ÇİĞLİLER, YENİ BİR DÜNYAYA GİDİYORUZ'

Millet İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Çiğli’nin bir hazineyi barındırdığını söylerek:

“Çiğli’de turizmin âlâsı olacak. Çiğli turizm için biçilmiş kaftan. Sasalı kuş cenneti bir hazine. Dünyanın hiçbir metropolünde flamingo üremiyor, sadece Çiğli’de var. İnsanlığı bu hazine ile buluşturacağız. Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde 40 bin çalışan var. Yeni yatırımcılar da var ama yer gösteremiyoruz. Onlara yer göstereceğiz, dünyanın her yerinden yatırımcıları Çiğli’ye getireceğiz. Çiğli’de yatırımı teşvik edeceğiz ve yatırımı büyüteceğiz.

Tarım Çiğli’de var,  üreticiden 5 yılda 1 milyar liralık alım yapacağız. Üreticinin ürettiği her şeyi Büyükşehir alacak ve İzmirlilere sağlıklı bir şekilde ulaştıracağız. Zeytinyağında Türkiye dünyanın en kaliteli ürünlerini üretiyor. Ama yabancılar alıp satıyor. Bunu biz yapacağız; ihracat ofisi açacağız ve üreticimizin ürünleri markalaştırıp satacağız. Tüm bu yapacaklarımız gençlerimize iş için, ekonomi için. Silkinin Çiğli’liler, yeni bir dünyaya gidiyoruz.”

'ÇİĞLİ’NİN MAHALLELERİNDE SOKAKLARI HİZMETİ HAKÇA PAYLAŞTIRACAĞIZ'

Tunç Soyer Çiğli’deki sorunları birer birer aşacaklarını müjdeleyerek şunları söyledi: “Çiğli tramvayının projesi hazır. İmzadan çıktığı an  1 yıl içinde hizmete sokacağız. İzban’ın yer altına alınması , yeni duraklar yapılması hepsi planlarımızın içinde. Kentsel dönüşümün en başarılı uygulamasını tüm Türkiye İzmir’den, Çiğli’den görecek. Kimseyi yerinden etmeden, haklarını koruyarak yapacağız. Komşunuzu seçme hakkınız bile saklı olacak.

Körfeze gelen 90 kanalı temizleyeceğiz, yeni arıtma sistemleri kuracağız, İzmir körfezini tertemiz yapacağız. Çok daha fazla gurur duyulacak bir İzmir’i yaratacağız. 3 noktada çöp arıtma tesisi kuracağız. Bu tesislerinden elektrik üreteceğiz. Bu proje için belediyeden kuruş para çıkmayacak.  İşsizlikle mücadele en büyük mücadelemiz olacak. Yapamayacağım hiçbir şeyi söylemem. Bu söylediklerimin hepsini teker teker yapacağız.”

'BU TOPRAKLARA İZMİR’DEN BAŞLAYARAK BAHARI GETİRECEĞİZ'

“Kardeşlik ve barış olmadan adalet ve kalkınma olmaz, demokrasi olmaz, demokrasi olmadan kalkınma olmaz” diyen Tunç  Soyer;  “Bu topraklarda İzmir’den başlayarak baharı getireceğiz. Bunu da bu  şahane adamla, bu güzel adamla Çiğli Belediye Başkan Adayımız  Utku Gümrükçü  kardeşim ile birlikte yapacağız” dedi