CHP İzmir İl Başkanı: Aday gösterilmeyen arkadaşlar ihanet ettiler

CHP İzmir İl Başkanı: Aday gösterilmeyen arkadaşlar ihanet ettiler

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven “İzmir olası bir erken seçime hazırdır. Örgütlerimizle tüm hazırlıkları ve eğitimleri tamamladık. Artık geçmişteki hatalar yapılmayacak. Hata yapmaya ne hakkımız ne de tahammülümüz var. Yapılan hatalar nedeniyle kaybedilen 8 ilçe belediyesini geri alacağız” dedi.

YURT Gazetesi-Serkan GÜLER/ Yurt Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği'ni ziyaret eden CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir siyasetinden genel siyasete kadar değerlendirmelerde bulundu. Geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması ve kaybedilen 8 ilçe belediyesinin geri alınması için tüm eksiklikleri kısa sürede tamamladıklarını söyledi

Hedef 8 belediye

CHP İzmir İl Başkanı Güven, “Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun Kahramanmaraş'ta yaptığı İl Başkanları toplantısında da söyledim. İzmir örgütü olarak İl ve İlçe yöneticilerimizle olası bir erken seçime hazırız. İl Başkanlığı görevine geldikten sonra hataları gözden geçirdik, eksiklikleri tespit ettik. Sandık ve çevre ile ilgili olası bir seçime karşın hazırlıklarımızı tamamladık. İlçelerimizde, köylerde eğitimlerimiz sürüyor. Artık hata yapmaya hakkımız da tahammülümüz yok” dedi. Her ilçeye komisyon kurduklarını, il ve ilçe yöneticileri olarak hep birlikte sahaya indiklerini anlatan Güven, “Vatandaşa tek tek gidip ülke gündemini ve yapılan yanlışları anlatıyoruz. İzmir ile ilgili projelerimizi anlatırken halkın sorunlarını ve taleplerini değerlendiriyoruz'' diye konuştu. Partinin kişisel çekişmelerden zarar gördüğünü belirten Güven “Genel Merkezimiz ve İl örgütümüzle adaylık konusunda ortak çalışma yürüteceğiz. Kişisel değil, parti ve İzmirlinin menfaatlerini ortaya koyacağız” dedi.

İzmir'de binlerce mağdur başvurdu

İzmir'de binlerce FETÖ soruşturması mağdurunun İl Başkanlığı'na müracaat ettiğini belirten Güven “İzmir'de FETÖ yapılanmasının sıkıntıları çekiliyor. Genel Başkanımızın dediği gibi darbe yapanlar, polis ve yargıya sızanlar ile suç işleyenler cezalandırılsın. Ancak o kurumlarda çalışan her öğretim görevlisi, öğrenci, öğretmenin cezalandırılması doğru değil. 3 binin üzerinde mağdur bireysel olarak müracaat etti.
Üniversiteler, özel ve devlet okullarından toplu halde müracaatlar da var. FETÖ'nün acısı günahsız öğrencilerden çıkarılmamalı. Eğitim sistemi kesintiye uğratılmamalı. Sapla saman karıştırılmamalı” diye konuştu. FETÖ'den en çok İzmir'in mağdur olduğunu belirten Güven, “Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonun arkasında da FETÖ vardı. Son olarak 15 Temmuz öncesi Bayraklı Belediyesi ve Başkan Hasan Karabağ'a yapılan operasyonun arkasında da bunlar vardı. CHP'li Belediyeler üzerinde FETÖ çetesinin baskıları ve komplosu vardı. Bunların olumsuz etkileri İzmir'e yansıdı. CHP'li Belediyeler İzmir'de artık asli işlerini korkmadan yapacaklar” dedi.

Siyasetin baş aktörü İzmir oldu

Başbakan Binali Yıldırım ve Ana Muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir Milletvekili olduğunu hatırlatan Güven “İzmir siyasetin başaktörü olmuştur. Başbakan ve CHP Genel Başkanı İzmir Milletvekilidir. Genel Başkanımızın olduğu bir kentte oy oranımızı artırmak ve kaybettiğimiz belediyeleri geri almak zorundayız. İzmir bu nedenle de çok önemlidir. Çünkü İzmir cumhuriyet değerlerine ve demokrasiye yürekten bağlı, tavizi olmayan bir kenttir. İnsanların yaşam alanının kısıtlanamayacağı bir değerdir. Bu nedenle Türk siyaseti ve demokratik laik cumhuriyetin bir kalesidir. CHP ve örgütü olduğu sürece kimse bu kaleyi teslim alamaz” dedi. İzmir'in bir yaşam kültürü olduğunu belirten Güven, İzmirli devlete olan mali sorumluluklarını tam anlamıyla yerine getirir. Ekonomik anlamda da devletine ve cumhuriyetine bağlıdır. Bu değerleri yaşayan ve yaşatan bir topluma hizmet etmekten onur duyuyoruz” diye konuştu.

Sekiz ilçe belediyesi neden kaybedildi?

Bunun birçok sebebi var. En önemlisi parti içinde yaşananlar. Aday gösterilmeyen arkadaşlar ihanet ettiler. Başka partilerden aday olup oyları böldüler. CHP'ye ihanet ettiler. Belediye Başkanlığı makamı babanızdan mı kaldı. Biz de haksızlığa uğradık ama küsmedik çalıştık. Bu kültürü yok edeceğiz. Birleştirici olacağız. Kimse ihanet edemeyecek. Artık arkadan vurmak yok. Adayı genel merkez ve CHP örgütleri belirler.