CHP İzmir'de eski başkana veda...

CHP İzmir'de eski başkana veda...

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden CHP İzmir il eski başkanlarından Dr. Sedat Akman için CHP il binası önünde cenaze töreni düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İzmir Örgütü'ne 1977-1980 yılları arasında başkanlık yapan Dr. Sedat Akman pazar günü yaşamını yitirmişti.

Akman için CHP İzmir İl Binası önünde tören düzenlendi. Törene Akman’ın ailesinin yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP’li ilçe belediye başkanları, il yöneticileri, ilçe başkanları ve sevenleri katıldı.

HERKESİN ONDAN ÖĞRENECEĞİ ÇOK ŞEY VAR
Törende bir konuşma yapan İl Başkanı Yücel, Akman’ı şu sözlerle andı: “Demokrasi mücadelesinin mihenk taşlarından olan Sedat Akman’ı son yolculuğuna uğurlamak için bir aradayız. Ömrünü daha çağdaş daha aydın daha demokratik bir Türkiye kurmak için adadı. Ülkemiz siyasetinin ve Türkiye demokrasi hayatının en önemli sınavlarından biri olan 12 Eylül Askeri Darbesi’nde CHP İl Başkanlığı görevini hakkını vererek layıkıyla yaptı. Sadece siyaset hayatında değil meslek hayatında da İzmir Tabip Odası Başkanlığı döneminde de ilkeli duruşu ve mütevazı hayatıyla unutulmazlar arasına girdi. Bugün burada bulunan herkesin onun mücadelesinden onun partisine olan inancından öğreneceği çok şey var. Sedat Akman hakkında söylenecek çok şey var. Ancak söylenecek olan her şey ne mutlu ki onun ailesi ve sevenleri için onur ve gurur verici şeyler. Sevgili il başkanımıza Allah’tan rahmet, başta değerli ailesi olmak üzere tüm sevenlerine, örgütümüze ve partimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsın.”

CHP İl Eski Başkanı Akman’ın cenazesi Alsancak Hocazade Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Bergama ilçesinde defnedilecek.