CHP İzmir'de gençlerin yeni başkanı kongreyi yorumladı!

CHP İzmir'de gençlerin yeni başkanı kongreyi yorumladı!

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı’na seçilen Burak Kotan, seçime çok kısa süre kala aday olmasına ve olaylı geçen kongreye dair gelen tepkiler için, “Çoğunluk bu tepkiye sahip olsaydı seçimi kazanamazdım” dedi.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı koltuğuna 29 Ağustos’ta yapılan seçimle oturan ve dün mazbatasını eski başkan Ozan Uyan’dan alan Burak Kotan, İzmir'de yayın hayatına yeni başlayan İz Tv'de Barış Özdil ile Şeffaf Dosya programının ilk konuğu oldu.

Karşıyaka’da Gençlik Kolları Başkan Yardımcılığı yaptığını ve komisyonlarda görev aldığını hatırlatan Kotan, Gençlik Kolları Kongresi ile ilgili “Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’dir” şeklinde konuştu.

Kotan, kongrede yaşanılan gerginlikleri değerlendirerek, “Kimseye kırgın kalma gibi bir lüksüm yok. Bir itiraz süreci oldu, itiraz bir haktır sürecin ardından devir teslimimizi gerçekleştirdik” dedi. Kotan, “Emeğin yok, kısa oldu” gibi tepkiler aldığını ancak çoğunluk bu tepkiye sahip olsaydı seçimi kazanamayacağını söyledi. Kotan, ’Parti için emeğin yok’ denebilmesi için sürekli benimle birlikte parti yaşantım boyunca hareket ediyor olman lazım. Biz fotoğraf siyaseti yapmaktan hep kaçtık. Biri ‘Parti için karakola düştün mü’ dedi karakola düşmedim ama parti için karakola düşenleri çok fazla kurtardım” şeklinde konuştu.

Kongrede çıkan kavgayı da değerlendiren Kotan, bu tarz eylemlerde bulunan kişiler için gerekli işlemlerin olacağını belirtti ve mutlu günlerini gölgeleyen bir süreç olduğunu kaydetti. Kotan, il kongresinin İzmir’i çok böldüğünü ve gruplaştırdığını da söyleyerek “Biz Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak iktidar için birlik olmamız lazım. Herkesi bayrağın altında buluşmaya davet ediyorum ve gelin birlikte yönetelim diyorum” ifadelerini kullandı.

izgazete