CHP İzmir’de o kongreye itiraz ve iptal talebi!

CHP İzmir’de o kongreye itiraz ve iptal talebi!

CHP İzmir’de pandemi nedeniyle ertelenen il gençlik kolları kongresi hafta sonu gerçekleşti. Mert Anıl Akgül-Burak Kotan yarışında Kotan’a 151, Akgül’e 143 oy çıkarken Kotan’ın seçimi kazandığı açıklandı.

Kongre sonrası seçim sonucuna yönelik tartışma yaşanıyor. Başkan adaylarından Akgül,  yaşanan arbede nedeniyle oy pusulasında Kotan'a atılan çiziklerin değerlendirilmediğini, tutanakların imzalanmadığını, seçim sonucunun ilan edilmediğini iddia etmişti.

İPTAL TALEBİ!

CHP İzmir’de olaylı kongreye itiraz yapıldı.

Akgül,  kongrede Divan’da yer alan Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, kongrede sayım esnasında gözlemci olarak görev yapan Balçova İlçe Başkanı Korcan Uçman ve 10 sandık kurulu görevlisi il başkanlığına farklı dilekçelerle başvurarak itirazda bulundu. Kongrenin iptali ve yeniden yapılması talep edildi.,

ÇİZİKLER SAYILMADI İDDİASI

İl Başkan Adayı Mert Anıl Akgül, 3 maddelik itiraz dilekçesinde  bazı oy pusulalarında rakibi Burak Kotan’ın üstünün çizildiğini ancak bunların değerlendirilmeden  kazanan listenin açıklandığını iddia etti. Akgül,  birleştirme Tutanağının olmadığını ifade ederken, süreçte delegeye tehdit ve baskı uygulandığını bunun sonucunda sandıkların fişleme yöntemiyle yapıldığını iddia etti. Akgül, kongrenin parti tüzüğü ve yönetmeliklerine aykırı, usulsüz olarak neticelendirildiğini bu nedenle kongrenin iptalini ve yeniden yapılamasını talep etti.

SUÇ DUYURUSU MESAJI

Akgül, sonradan birleştirme tutanağı hazırlanması halinde suç duyurusunda bulunacağını dilekçesinde ifade etti.

Divan’da yer alan Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek itiraz dilekçesinde seçim raporu ve seçim tutanağı görmediğini iddia etti,  kongre sonrası herhangi bir evrağa imza atmadığını belirterek gereğinin yapılmasını talep etti.

Kongrede sayım esnasında gözlemci olarak görev yapan Balçova İlçe Başkanı Korcan Uçman da itiraz dilekçesinde, oy pusulalarındaki çiziklerin sayılmadan seçim sonucunun ilan edildiğini iddia etti. Uçman, birleştirme tutanağının oluşturulmadığını,arbede sonrası pusulaların yerlerde yırtıldığını belirtti. Uçma dilekçesinde seçimin yenilenmesini talep etti.

Seçimde sandık kurulu görevlisi olarak görev yapan 10 partili de itiraz dilekçelerinde arbede sonrası oy tasnifinin tamamlanamadığını, sandık kurulu tutanağına imza atmadıklarını ve böyle bir tutanağın da olmadığını iddia ederek kongrenin iptalini talep etti. 

Ayrıca yapılan itirazlarda delege kartlarının kimliksiz ve imzasız dağıtıldığı iddia edildi.