CHP İzmir’de Yücel’den kongre sonrası ilk talimat

CHP İzmir’de Yücel’den kongre sonrası ilk talimat

CHP İzmir’de İl Başkanı Yücel ikinci dönemin ilk ilçe başkanları toplantısını gerçekleştirdi.

Özgür Tuğrul/İZMİR 

Toplantıda ilçe başkanlarının büyük bölümü online üyeliklerde yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi ve üyeliklerin eskisi gibi sadece formla yapılması gerektiğini istediler.

Toplantıda aktif-pasif üyelik konusunun hayata geçirilmesi talep eden ilçe başkanları oldu. İlçe başkanları üyelik aidatı konusunun da düzenlenmesi gerektiğini vurguladılar.

BÜYÜKŞEHİR’E İSTİHDAM VE YATIRIM SİTEMİ

Toplantıda ilçe örgütleri ve Büyükşehir Belediyesi arasında koordinasyon sıkıntısı olduğu, ilçe başkanlarından giden taleplerin değerlendirilmediği gündeme getirildi. İlçe başkanları istihdam konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine danışması gerektiğine dikkat çektiler. Bazı ilçe başkanları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ilçelerine yaptığı yatırımlarla ilgili bilgilendirilmediklerini, Soyer’in ilçelerdeki bazı toplantılarına çağrılmadıklarından şikayetçi oldukları öğrenildi.

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe örgütleri arasında koordinasyonun daha iyi olması adına il başkanlığı bünyesinde bir komisyon kurulmasını talep edenler de oldu.

ANAHTAR KRİZİ GÜNDEME GELDİ

Toplantıda il kongresinde yaşanan anahtar liste krizini Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen gündeme getirdi. Bilgen’in uzlaşı listesine yönelik söz verilmesine rağmen farklı renklerde anahtar liste çıkmasını eleştirdiği ve  “Toplantıda uzlaşı liste için söz verdik. Farklı renkte anahtar listeler çıktı. Bu söze uyulması gerekirdi” dediği öğrenildi.

Kurultayda çıkan sarı listeyi hazırlayan ilçe başkanları arasında olduğu iddia edilen Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç’un, “ Seçim geride kaldı. Birleşme zamanı” dediği öğrenildi.

OY ORANI KONUŞULDU

İl Başkanı Yücel’in kongreye 540 imzayla girip 258 oy alması da toplantıda gündeme geldi. Listenin basımında dizayn hatası olduğuna dikkat çekilirken, Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun oy oranındaki zafiyetin sadece il başkanına yazılamayacağını ifade ettiği ve alınan oyla ilgili ilçe başkanlarının da sorgulama yapması gerektiğine vurgu yaptığı öğrenildi.

RİSK HARİTASI HAZIRLAYIN

Öte yandan Yücel toplantıda ilçe başkanlarından ilçeleriyle ilgili az oy alınan mahallelerin yer aldığı risk haritası hazırlamalarını talep etti. Yücel yeni dönemde az oy aldıkları yerlere ağırlık vereceklerini söylediği öğrenildi.
 

BÜYÜKŞEHİR VE ÖRGÜT ARASINDA KÖPRÜ KURACAĞIZ

İl Başkanı Yücel’İn ilçe başkanlarına, “Bundan sonrada daha önceki gibi hep birlikte çalışacağız. Biriz… Bütünüz. Geçmişe ilişkin değerlendirme yapmayacağım. Aile olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Büyükşehir ve örgüt arasında köprü kuracağız” mesajı verdiği öğrenildi.