CHP İzmir’den ‘30 Ağustos’ kutlaması

CHP İzmir’den ‘30 Ağustos’ kutlaması

CHP İzmir İl Örgütü 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıldönümü nedeniyle çelenk sunma töreni düzenledi. Pandemi kurallarına uygun olarak Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene; CHP İzmir milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe örgüt başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri katıldı. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşan İl Başkanı Deniz Yücel, “Tüm dünyanın gıpta ile baktığı, halkımızın sahiplendiği zaferimiz, başta AKP iktidarı olmak üzere bazı kesimler tarafından değersizleştirilmeye çalışılıyor. Birlikten, cumhuriyet değerlerinden, vatan ve millet sevgisinden nasibini almamış zihniyet şunu unutmamalı… Biz CHP’liler, geçmişteki tüm büyük zaferlerimizle gurur duyuyoruz. Kendilerine yeni bir tarih yazmaya çalışanlar, tarihin kara sayfalarında yerlerini çoktan aldılar” dedi.

DEĞERSİZLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet’imizin kuruluşunun en önemli aşamalarından biridir. O gün hiçbir ayrı yapamadan bir araya gelen kahraman evlatlar, işgal kuvvetlerini vatan topraklarından atmıştır. 30 Ağustos, her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen, bitti denildiği anda Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliği ile işgal birlikçilerine dur denilen bir gün. 30 Ağustos ilelebet yaşatacağımız istiklalimizin en büyük adımıdır. Tüm dünyanın gıpta ile baktığı, halkımızın sahiplendiği zaferimiz, başta AKP iktidarı olmak üzere bazı kesimler tarafından değersizleştirilmeye çalışılıyor. Birlikten, cumhuriyet değerlerinden, vatan ve millet sevgisinden nasibini almamış zihniyet şunu unutmamalı… Biz CHP’liler, geçmişteki tüm büyük zaferlerimizle gurur duyuyoruz. Bugünlerin kutlanması ve anılmasını, cumhuriyet değerlerine alternatif yaratması kaygısıyla siyasete alet etmek doğru değildir. Kendilerine yeni bir tarih yazmaya çalışanlar, tarihin kara sayfalarında yerlerini çoktan aldılar. 18 Mart, 23 Nisan, 19 Mayıs, 26-30 Ağustos ve 9 Eylül zaferleri olamasaydı ne 1071’in ne de 1453’ün kutlanacağı bir gün, vatan olmayacaktı. Bugünün iktidarı, artık toplumu kutuplaştırarak ülkeyi yönetmekten vazgeçmeli. Bu zaferlere gölge düşürmeye çalışanların bu halkın gönlünde yeri yoktur. Bugün pandemi koşulları nedeniyle İçişleri Bakanlığının ve İzmir Valiliğinim verdiği sınırlı izinle Ata’mıza olan bağlılığımızı ifade ettik ancak bugünlerin alanlarda coşkuyla kutlanacağı günler uzak değildir” ifadelerini kullandı.

BUNU YAPANLARI PARTİDE BARINDIRMAYIZ!

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yücel, dün gerçekleşen CHP İzmir Gençlik Kolları Kongresi’nde basın mensuplarının bazı parti üyeleri tarafından saldırıya uğramasına ilişkin şunları söyledi: “Orada gergin bir ortam oluştu. Gazetecilere karşı kasıtlı yapılan bir şey yok. Orada bir arbede, izdiham anında arkadaşlarımız arada kalmış. Birkaç kendini bilmez arkadaşın bireysel ve münferit bazı hareketleri olmuş. Bunları tek tek tespit ediyoruz. Bu işin içinde olan bu işi dahil olanları parti içinde barındırmayız. Gazeteci arkadaşlarımızla tek tek görüştük ve ilgilendik. İlgilenmediler deniliyor ama sıcağı sıcağına atladık, gittik ve görüştük. Zararı olan bir arkadaşımızın mağduriyetini karşılayacağımızı belirttik. Bundan sonrasında parti içerisinde de gerekeni yapacağız.”