CHP'li Arık: Yandaşı esas alan atamalar, devlet kurumlarını çürütüyor

CHP'li Arık: Yandaşı esas alan atamalar, devlet kurumlarını çürütüyor

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AKP iktidarının yandaşı esas alan atamalarının devlet kurumlarını çürüttüğünü belirtti.

TBMM de söz alan CHP'li Arık, AKP iktidarının yaşanan olaylardan ders almadığını savunarak, “Ülkeyi uçuruma sürüklediğinizin farkına varmanız için daha kaç tane 15 Temmuz vakasının yaşanması gerekiyor?' diye sordu.

Son dönemde kamu kurumlarına alımlarda uygulanan mülakata ve atamalara yönelik tartışmalara bir yenisini ekleyen CHP'li Arık, Artvin Çoruh Üniversitesi’nin öğretim görevlisi atamalarında kişiye özel uygulamalar yaptığını iddia etti.

CHP Kayseri Milletvekili Arık'ın Meclis'teki konuşması şöyle:

Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. Değerli milletvekilleri, Artvin Çoruh Üniversitesi rektörlüğü Eğitim Fakültesine, Zihinsel engellilere ders verecek özel eğitim bölümüne yardımcı doçent kadrosu için ilan vermiş. Bu kadro için aradığı şart ise Kimya eğitim bilim dalında doktora mezunu olmak ve görme engellilerde fen eğitimi alanında çalışmalarda bulunmak. Allah aşkına ne alakası var; zihinsel engelliler ile kimya eğitim dalında doktora mezun olmanın. Aslına bakarsanız, üniversite yönetimi adrese teslim işi birine vermiş şimdi kılıfına uyduruyor. Soruyorum AKP iktidarına; liyakati değil de yandaşı esas alarak devlet kurumlarını çürüttüğünüzün, ülkeyi uçuruma sürüklediğinizin farkına varmanız için daha kaç tane 15 Temmuz vakasının yaşanması gerekiyor?