CHP'li Arslan'dan hükümete yangın tepkisi

CHP'li Arslan'dan hükümete yangın tepkisi

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, bölgemizde meydana gelen yangınlar sebebiyle hükümete tepki gösterdi. Arslan, geçen yıl kapatılan Tınaztepe Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi'nin yangınlarla mücadelede etkin bir rolü olduğunu savundu.

 CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Ege bölgesinde art arda meydana gelen büyük yangınlar sebebiyle, daha önce meclise taşıdığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı'na soru önergesi verdiği Tınaztepe Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi'nin kapatılması konusunu hatırlattı.

Yangınlara karşı daha etkin önlem alınması konusunda hükümete uyarıda bulunduklarını ifade eden Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Tınaztepe Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi kapatılmasın, orman yangınlarıyla ilgili etkin önlem alınsın diye hükümeti defalarca uyardık, sonuç alınmayan önlemler, yanan ormanlar, yok olan doğal yaşam. Menderes’te yaşanan yangından zarar gören İzmirlilere geçmiş olsun diliyorum."

BÖYLE BİR KURUMUN KAPATILMASI ORMAN CİNAYETİDİR!
Geçtiğimiz yıl Tınaztepe Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi'nin kapatılmasını TBMM gündemine taşıyan Arslan, "Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi, 9 Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesinde 16 hektar alan üzerine kurulmuş ve yurt içi ve yurtdışından gelecek yangın söndürme ekiplerine eğitim veren bir kurumdur. Maalesef bu önemli kurum bu yıl içerisinde kapatılmıştır. 

Orman yangınlarının en yoğun olduğu bir bölgede böyle bir kurumun kapatılması orman cinayetidir" ifadelerini kullanmıştı.