CHP'li Budak: Korku imparatorluğunu yıktık!

CHP'li Budak: Korku imparatorluğunu yıktık!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, yazılı bir basın açıklaması yaparak tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde son derece demokratik ve barış içinde geçen Antalya İl Kongresi için partililerini kutladı. Budak, “Demokratik kültürün, parti içi demokrasinin, dürüstlüğün ve saydamlığın nasıl hayata geçirileceğini görmek isteyen, Antalya CHP Kongresine bakabilir” dedi.

Kongreden çıkan birlik ve mücadele mesajlarına dikkati çeken Budak, siyasette hukukun üstünlüğü, sosyal devlet anlayışı ve laiklik ilkelerini benimseyenlerin ışığının Antalya’dan başlayarak tüm memlekete yayılacağını söyledi.

Budak’ın açıklamasının tam metni şöyle:

“Geçtiğimiz Pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Örgütümüz 36. Olağan İl Kongresini gerçekleştirdi. Genç, parti emekçisi bir arkadaşımız, Muratpaşa eski İlçe Başkanımız Ahmet Kumbul yeni il başkanı oldu.

Kumbul, hayatını aydınlık ve demokratik Türkiye mücadelesine adamış, partinin tüm birimlerinde emek vermiş dinamik bir yol arkadaşımız.

Önümüzdeki dönemin memleket için nasıl kritik olduğunu düşündüğümüzde hem Antalya için hem de memleket için nasıl önemli görevler yerine getireceğini hep birlikte göreceğiz. Kendisine başarılar diliyoruz.

Kongreden ise hepimiz için özellikle de Türkiye’yi yönetenlerin de öğrenmesi gereken bir demokrasi dersi çıktı.

Demokratik kültürün, parti içi demokrasinin, dürüstlüğün ve saydamlığın nasıl hayata geçirileceğini görmek isteyen Antalya CHP Kongresine bakabilir.

Uzun yıllardır iktidar partisinin baskıcı, kavgacı, uzlaşmaz tutumuna, tek adam diktatörlüğünün bizi adım adım demokrasiden uzaklaştıran karanlığına hapsolan Türk siyasal hayatı hepimizi bunaltıyor. Zor koşullarda mücadele ediyoruz.

Karanlığın boğucu atmosferinde nefes alamayanlar için bir soluktur Antalya İl kongremiz.

Çok değerli üç adayımızın son derece demokratik bir biçimde yarıştığı barış ve huzur içerisinde gerçekleşen seçimde herkes, sandıktan kim çıkarsa çıksın önemli olanın memleketin geleceği olduğunun bilincindeydi.

Bu nedenle hepsinin ana gündemi birlik içerisinde olmaktı.

Memleketin barışa ve huzura en çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde hepimizin içindeki değişim özlemi ve umudu o salondaki tablo karşısında somutlaştı. Ete kemiğe büründü. Mücadele azmimizi daha da arttıran bir tabloyu yaşadık orada.

İşte o tablo, memleketin siyasal kültüründen silinmek istenen değerlerin nasıl dimdik ayakta olduğunu gösteriyor bize.

Demokrasi, şeffaflık, adalet ve memleket çıkarları etrafında birlik…

Bu değerler, ülkemizin yönetim anlayışında nicedir yokluğunu derinden hissettiğimiz ilkelerle doğrudan bağlantılı.

Hukukun üstünlüğü, sosyal devlet anlayışı ve laiklik…

Siyasette bu ilkeleri vazgeçilmez kabul eden, bu değerleri benimseyenlerin ışığı, göreceksiniz Antalya’dan başlayarak tüm memlekete yayılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden başlayarak en küçük yerel yönetimlerden merkezi hükümete, parlamentodan Cumhurbaşkanlığına bu değerlerden yoksun karanlık ve baskıcı yönetim anlayışını alaşağı edip tekrar bu değerleri hakim kılacağız.

Çağdaş yönetim anlayışını ve değerlerini tüm siyasal kültürümüze yeniden hakim kılacağız.

Bu yıl işte bu değişim adım adım örülecek.

Korku ve baskı imparatorluklarının Antalya’dan başlayarak nasıl adım adım yıkılacağını, yeni Türkiye’nin adım adım nasıl örüleceğini görmek isteyenler Antalya’ya baksınlar…