CHP'li Esen: Dönen dönsün biz dönmeyeceğiz yolumuzdan

CHP'li Esen: Dönen dönsün biz dönmeyeceğiz yolumuzdan

Türkiye’nin hak etmediği bir siyasi anlayışla yönetildiğini ifade eden CHP Antalya Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Semih Esen, “Tüyü bitmemiş yetimin bir lirasını bile ne yiyeceğim ne de kimseye yedireceğim. Biz bu memlekete hizmet davasından asla dönmeyeceğiz, biz dürüstlük davasından asla dönmeyeceğiz, biz tevazudan asla ayrılmayacağız. Dönen dönsün biz dönmeyeceğiz yolumuzdan.” dedi

Aliseydi Karagöz / Antalya

CHP Antalya Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Semih seçim çalışmaları kapsamında Antalya Liman Mahallesi kapalı pazar yerinde halkla bir araya geldi. Esen’e, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, CHP Parti Meclis Üyesi Çetin Osman Budak, CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, CHP Muratpaşa Belediye Başkan adayı Ümit Uysal, İYİ Parti Genel Merkez Yöneticisi Osman Kaçmaz, İYİ Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Serap Kaya, CHP Konyaaltı Meclis Üyesi adayları ve çok sayıda parti yöneticileri de eşlik etti.

'HEYECAN SİYASETİN YAKITIDIR'

Siyasette heyecan ve coşkunun önemine dikkat çeken Esen, “Duyduğumuz heyecan ve coşku aslında siyasetin yakıtıdır. Siyaset heyecan ve coşku olmazsa üretemez. Biz neyi nasıl yapacağımızı öğrendik de geldik. Hangi görev siyasete düşer hangi görev siyasete düşmez, bunların tamamını araştırıp, öğrenip, sorgulayıp da geldik. Ve gördük ki siyasetin görevi insanları onların adına niteleyip, köşelere yerleştirmek değildir. Biz bunu asla yapmayacağız. Asla siyasetin bugün bulaştığı, insanları ötekileştirmeyi yapmayacağız. Buna söz veriyorum sizin huzurunuzda” diye konuştu.

YETİMİN BİR LİRASINI NE YİYECEĞİM, NEDE YEDİRECEĞİM 

Siyasette, bir siyasetçinin geldiği yeri asla unutmaması gerektiğini ifade eden Esen, “Asla ve asla halka inmemiz gereken bir yere çıkmayacağız. Nereden geldiysek hep orada alacağız. Bunların tamamı temel ilkelerdir. Bir, ne yapmalıyız, iki nasıl yapmalıyız, üç bunu yaparken hangi bozulmalara uğramamalıyız. Bu temel ilkeler eğer riayet edersek emin olun bu memleketin gücü her şeye yeter. Yeter ki doğru bilelim ve doğru uygulayalım ve uygularken de ne kendimize ne yakınımıza rant elde ettirmeyelim. Sizlerin önünde gözlerinizin içine bakarak söylüyorum; tüyü bitmemiş yetimin bir lirasını bile ne yiyeceğim ne de kimseye yedireceğim” dedi.

'ÜLKENİN KAYNAKLARI HEPİMİZE YETER'

Türkiye’nin yeraltı ve yer üstü kaynaklarının birilerine peşkeş çekilmemesi takdirde herkese yeterli olacağını söyleyen Esen, “Eğer bu ülkenin kaynakları hiç kimseye istismar edilmezse kimseye sunulmazsa bu ülkenin kaynakları hepimizin rahat rahat yaşamasına yeter. Sizlerden isteğim şu; bize güvenmeniz ve destek olmanız. Sizin bize yapacağınız destek için sizleri de asla mahcup etmeyeceğimize söz veriyorum. Bir gün bu ülkede bir şeyler düzelecekse, bir gün bu ülkede işler artık yolunda gitmeye başlayacaksa bu, birilerinin birer adımıyla olacaktır. O adımları atanlardan olacağız. Ve sonuna kadar da o yoldan dönmeyenler olacağız. Emin olun milletimizi ve vatanımızı çok seviyoruz. Ve geldiğimiz kökleri asla unutmayacağız” diye konuştu.

'DÖNEN DÖNSÜN BİZ DÖNMEYECEĞİZ YOLUMUZDAN'

Halka hizmet davasından ve dürüstlükten asla dönmeyeceklerini vurgulayan Esen şöyle konuştu:

 “Bizler ülkeyi kurtuluş savaşında canını vererek kurtarmış insanların torunlarıyız. Bizler Anadolu topraklarında büyük aydınlanma devrimini, büyük aydınlanma hareketini yapanların çocuklarıyız. Aydınlanma hareketi deyince, bazıları bunu soyut bir kavram olarak görüyorlar. Bir ülkede aydınlanma demek emek demek, aş demek, iş demek, çaresize çare demektir. Biz bu yüzyılın bugünün aydınlanma hareketi için son nefesimize kadar yolundan dönmeyenler olacağız. Sözlerime buradan son verirken şunu söylemek istiyorum; biz bu memlekete hizmet davasından asla dönmeyeceğiz, biz dürüstlük davasından asla dönmeyeceğiz, biz tevazudan asla ayrılmayacağız ve şunu söylüyorum, dönen dönsün biz dönmeyeceğiz yolumuzdan.”

'MİLLETİN PARASINI YİYENLERE HARAM OLSUN'

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krize dikkat çeken CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ise, “Son 16 yılda 1 trilyon dolarımız heba edildi. Bu ne demek biliyor musunuz, bütün Türkiye Cumhuriyeti’nde 25 milyon hane varsa her bir haneden 50 bin dolar demek. Her bir haneden çalınan para 50 bin dolar. Milletimizden çalınan para 1 trilyon dolardır değerli arkadaşlar. Milletin bu parası yiyenlere haram olsun. Bu fakirin hakkını yetimin hakkını uğrunda ölmeye hazır olduğumuz milletimizin hakkını yiyenlere haram olsun. Zillet budur budur. Zillet arayan buraya baksın. Türkiye’nin ekonomisi ve siyasal hayatı, kilitlenmişlik içerisindedir” dedi.

TEK ÇÖZÜM MİLLET İTTİFAKININ KAZANMASIDIR

Yaşanan ekonomik krizin derinleşerek süreceğini ifade eden Erdoğdu, “ Ekonomik krizin daha başındayız. Çok daha derinleşeceği belli olan bir ekonomik krizin başındayız. Bu ekonomik krizden çıkmanın tek yolu büyükşehirlerin Millet İttifakı tarafından kazanılmasıdır. Tek çıkış yolumuz budur. Eğer bu konuşmadan bir haber çıkacaksa başlığa şunun konulmasını tercih ederim; biz, CHP ve İYİ Parti’yle birlikte kurduğumuz Millet İttifakı, büyükşehirlerin tamamını kazanacak ve kazandıktan sonra Erdoğan’dan erken seçim istemeyeceğiz. Çünkü bu koşullar altında yapılacak bir erken seçim ekonomik krizi daha da derinleştirebilir. Bu koşullar altında yapılacak bir erken seçim halkı daha da yoksullaştırabilir. Biz sorumluluğumuzun farkındayız. Ülkemizin kurucu partisi olarak tarihimizin en derin ekonomik kriziyle karşı karşıya olduğumuzun farkındayız. Büyükşehirleri biz kazanacağız ve ondan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi işlerini doğru yapsın diye sürekli denetleyeceğiz. Ve yardımcı da olacağız” ifadelerini kullandı.