CHP'li Faik Öztrak: İktidar organize işler senaryosunu devreye soktu

CHP'li Faik Öztrak: İktidar organize işler senaryosunu devreye soktu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin konuştu. Öztrak, "Ekrem İmamoğlu'nun aldığı oy oranı bir rekor" diyen Öztrak, "İktidar organize işler senaryosunu devreye soktu" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Öztrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Önce AKP'nin İstanbul il başkanlığında Binali Yıldırım, bakanlarla toplantı yaptı. Normalde kendisi İBB başkan adayı. Tarafsız olması gereken aday, AKP İl Binası'nda ne toplantısı yapıyor?

Yüzde 49 oy, İBB tarihinde rekor. Bundan daha yüksek oy alan yok. AA'nın ağır manipülasyon yaptığı ilk 5 saatin dışında İmamoğlu bu yarışı hep önde götürdü.

Aslında 1 Nisan’da Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybettiklerini anlamıştı ve kazandıkları belediye sayısına İstanbul’u sokmamıştı. Ama Dolmabahçe’deki bu toplantıdan sonra bir kumpasın düğmesine basıldı. Hemen ertesi gün İçişleri Bakanlığı’nın mülkiye müfettişleri, ilçe seçim kurulundan Büyükçekmece’deki kesinleşmiş seçmen kayıtlarını istedi.

AKP YSK temsilcisi AKP Genel Başkanı ile devamlı görüşüyor. Bizim seçim kurulu temsilcimiz partideki seçimdeki hukuktan sorumlu genel başkan yardımcımızla konuşuyor.

İktidar partisi bir itiraz dosyası hazırlarken devletin polisi, devletin adalet bakanı herkes yardımcı oluyor. Bu ne biçim adaletli seçim, bunu anlamak mümkün değil.

Büyükçekmecede azalarak da olsa polisler dolaşıyor. YSK da AKP'nin Büyükçekmece talebini yoğunluk nedeniyle 2 gündür görüşmüyor. Bakalım bugün görüşecekler mi? Tablo son derece açık. AKP İstanbul'da kaybettiği seçimi FETÖ kumpası ile masada kazanmak için uğraşıyor.

Elimizde trajikomik dilekçeler var. Bu tutanaklarda neler yok ki. 14 yaşındaki çocukla tutanak imzalatmaya çalışmışlar. Bir şeyler imzalatıyorlar. Vatandaş korkuyor imzalıyor. Tutanak örnekleri vatandaşlara verilmiyor. Ne toplanmaya çalışılıyor insanlar anlamıyor.

Aslında bunu yapan polisler hayatlarından hiç memnun değiller. Dün basın toplantısı yapmadım. Polis teşkilatının kuruluş yıldönümüydü dün. Polislerin kuruluş yıldönümünü ben de kutluyorum. 3600 ek göstergenin takipçisi olacağımızı iktidar tarafından açıklanan reform düzenlemenin için de bunu görmediğimizi bunu paylaşmak istiyorum. EYT hiç yok.

Peki ne hedefleniyor? Bu tutanaklarla itirazlarla seçimlerin sonuçlarını etkileyecek kadar taşıma seçmen var diyecekler.

YSK'nın bundan önce almış olduğu kararlar var. Ben bu defa hataya düşmemelerini bekliyorum.

ALBAYRAK'IN AÇIKLADIĞI PLAN

Bu ülkenin hala bir kalkınma planı yoktur. Önce bir yeni ekonomi programı diye bir şey hazırladı. Ondan yeni ekonomi yaklaşımı dedi. Şimdi de yapısal dönüşümleri. Türkiye'de finans sektörünün ciddi sıkıntıları var. Kamu bankalarında yandaşlar batmış şimdi devlet tahvilleri veriliyor. Bu krizin yükü buradan milletin sırtına yüklenmiş.Kıdem tazminatı konusunda çalışan kesimler son derece hassastır. Çalışanların onayının alınmaması yanlıştır. Bütçe disiplini yok.Liyakata önem verildiğinin gösterilmesi Türkiye'de ekonominin başından Cumhurbaşkanının damadının alınması lazım.

KHK'LI BAŞKANLARA MAZBATA VERİLMEMESİ

Mazbatası verilmeyen kişiler aday olurken bununla ilgili bir sakınca olduğu söylenmemiş. Belediye başkanları seçilmiş kişilerdir. kamu görevlisidir. Seçilmesine aday olamasına izin verdiğiniz kişiyi seçildikten sonra mazbata vermeyip ikinci seçilene sandalyeyi ikram etmeyi milli iradeyi ciddi şekilde sakatlamak olarak görüyorum.

UYSAL'A 'SOY İSİM' YANITI

31 Ocak'a kadar neden itiraz etmediniz o zaman?

BOLU'DA BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURAN ÖZCAN'IN SURİYELİLERE YARDIMI KESMESİ

Kendisinin ifadesi şu: Suriyelilere tüm yardımı keserim diye söylemedim. Suriye'den gelenler bir kaç yerden alıyorlar. Başka yerden yardım alan Suriyelilere yardımı keseceğiz.

MEDYA PATRONLARINA İMAMOĞLU SORUSU

Medya patronlrına soruyorum: O sözleri hangi televizyondan dinlediniz? Sanıyorum kendi televizyonundan izlemediniz?