CHP'li İnce: Sizden önce taş devrindeydik, mağarada yaşıyorduk...

CHP'li İnce: Sizden önce taş devrindeydik, mağarada yaşıyorduk...

CHP'li Muharrem İnce, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in ''Türkiye'de AK Parti gelene kadar 'kadın' kelimesinin adı yoktu'' iddiasına ironik bir paylaşımla ''teşekkür'' etti.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in 'skandal yaratan ''Türkiye'de AK Parti gelene kadar 'kadın' kelimesinin adı yoktu'' iddiasına bir tepki de CHP'li Muharrem İnce'den geldi.

Zengin'in dünkü skandal açıklamasına adını anmadan sosyal medya hesabından yanıt veren CHP'li İnce, ''Ak Parti'den önce yol yoktu, buzdolabı yoktu, mağarada yaşar, ağaç kovuğunda saklardık yiyeceklerimizi. Taş devrindeydik, kadının adı yoktu. Sonra Ak Parti geldi, kadın erkek eşitliğine inanmasalar da kadının adı var oldu üstüne bir de yol yaptılar. Teşekkürler Ak Parti!” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Atatürk Devrimleri ile dünyaya örnek olacak şekilde Kadınların Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı'nı alması (1934) sayesinde TBMM'de bulunan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM’de dün yaptığı konuşmada kadın cinayetlerini gündeme getiren vekile yanıt verirken “Bu ülkede AK Parti gelene kadar 'kadın' kelimesinin adı yoktu Türkiye'de” diyerek skandal bir iddiada bulunmuştu.