CHP'li Kuşoğlu: AKP'ye oy verenler de rahatsız

CHP'li Kuşoğlu: AKP'ye oy verenler de rahatsız

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, YURT'a yaptığı özel açıklamada, "Ülkedeki adaletsizlikten AKP seçmeni de rahatsız. Endişe sadece Cumhuriyet ve demokrasi olmaktan çıktı, ekonomi de eklendi" diye konuştu.

Özgür TUĞRUL / YURT

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Adalet Kurultayı'nı yorumladı. YURT'a yaptığı açıklamada Cumhuriyet ve demokrasi kaygısının peşinden ekonomik sıkıntının da endişe yarattığını belirten Kuşoğlu, "Türkiye bilinmeyen bir yöne doğru gidiyor. Bu kontrollü bir gidiş değil maalesef. Kurumlarımızın, devletimizin bu yönle ilgili net bir şeyi yok. Onun için toplum olarak, bireyler olarak hepimiz endişe içerisindeyiz. Bu endişeyi; demokrasiye, Cumhuriyete, Atatürk ilkelerine inanmış olan bizler taşıyoruz ama, şu anda görüyorum, özellikle bu referandum sonrasında iktidara oy vermiş kitlede de benzer endişeler var. Çünkü bu endişeler sadece demokrasiyle yada cumhuriyetin ilkeleri olmaktan çıktı. Ekonomik bir sıkıntıya da dönüştü. Onun için o kesimde de endişeler arttı. Ve en büyük endişe kaynağı da adaletsizlik" dedi.

"HALK PROJELERİMİZİ DESTEKLİYOR"

CHP'nin eylemlerinin halktan büyük ilgi ve destek bulduğunu belirten Bülent Kuşoğlu, "Devletin temeli adalettir diyoruz. Biz CHP olarak, ana muhalefet partisi olarak; toplumdaki kaygıları, endişeleri ve bunların kaynağını tespit ettik. Biz halkın haklı tepkisi olan adalet talebini dillendirmeye devam ediyoruz. Bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da bu devam edecek. Eğer demokrasiye inanıyorsak, kendimize inanıyorsak, insan olduğumuzu düşünüyorsak, insanın düşünen bir varlık olduğuna inanıyorsak, bu toplumun dününe, geçmişine ve geleceğine inanıyorsak sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz. Biz bu ölçüde işler yapıyoruz ve toplum da bunu önemli ölçüde destekliyor" diye konuştu.

"YURT, AYNAMIZ OLDU"

YURT Gazetesi'nin kendileri için ayna görevi üstlendiğini ifade eden CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Adalet Yürüyüşü ve Adalet Kurultayı'nda neden parti bayrağı kullanmadıklarını açıkladı. Kuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; "102 sene sonra biz yine burada, bir sıkıntıya dur demeye çalışıyoruz. Bu devam edecektir. İnşallah başarılı da olacaktır. Medyanın desteğiyle, akademisyenlerin desteğiyle, STK’ların desteğiyle hep beraber daha demokratik bir toplum oluruz, bir üst lige yükseliriz. Adalet Kurultayı’na katılım, adalet yürüyüşünde ki gibi her kesimden oldu. Parti bayrağı yok burada. Parti kurultayı değil burası. Havuz medyası her şeyi çarpıtırken, YURT gazetesi bizi ayna gibi gösteren, çalışmalarımızı yansıtan bir gazete. Her sabah cep telefonlarından okuyabiliyoruz aynı zamanda. İlk önce YURT Gazetesi'ne bakıyoruz. Neler yapmışız kurumsal anlamda, diğer arkadaşlarımız neler demişler, camiamızın görüşü nedir, bunları görebilmek, anlayabilmek için  YURT gazetesi çok büyük bir işlevi yerine getiriyor. Çok minnettarım, çok teşekkür ediyorum"...