CHP'li o isme aydın ve sanatçılardan dev destek

CHP'li o isme aydın ve sanatçılardan dev destek

2015 yılındaki ön seçimlerde 10 bine yakın oyla CHP İstanbul 2. bölgeden milletvekili aday listesine girmeyi başaran Güven Karataş, erken seçimler için de CHP’den adaylık başvurusunda bulundu. Aydın ve sanatçılar, Güven Karataş’a desteklerini açıkladı.

2015 yılında yapılan ön seçimlerde 10 bine yakın oyla seçilerek, CHP İstanbul 2. Bölgeden Milletvekili aday listelerine girmeyi başaran Güven Karataş, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde CHP’den milletvekili adaylığı İçin başvuruda bulundu.

‘Umutsuzluk Yöntem Değildir’ isimli kitabıyla yüzbinlerce kişiye ulaşan Güven Karataş’ın, 15 yılı aşkın süredir düzenlediği İstanbul Uluslarası Şiir Festivali'nde 14’e yakın kitap çevirisi, çeşitli belgesel ve kısa filmleri bulunuyor. Tarih Toplum Bilimleri Enstitüsü ‘nün kuruculuğunu da yapan Karataş, Sivas Konfederasyonu’nda yöneticilik görevinde bulunuyor.

SANATÇILARDAN DESTEK SÖZÜ

Karataş’a ön seçim kampanyalarına da katılarak destek veren Rutkay Aziz, Pelin Batu ve Taner Barlas gibi sanatçılar;  yaptıkları açıklamalarla desteklerini tekrarladılar. Sanatçılar, Karataş’ın  her zaman sanat ve sanatçıyla dayanışma içinde olduğunu, Milletvekili seçilmesi halinde aydınlık Türkiye idealinin temsilcisi olacağını kaydettiler.