CHP'li Ozan Uyan: Genç seçmen umut veriyor

CHP'li Ozan Uyan: Genç seçmen umut veriyor

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, gençlik kolları olarak çalışmaları ve yaklaşan yerel seçimle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Nil KAHRAMANOĞLU/YURT

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçime dair gençlik kolları olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. İzmir'in CHP'nin her zaman var olduğu, bayrağını her zaman onurla dalgalandırdığı bir şehir olduğunu da vurgulayan Uyan: "Şunu net bir şekilde görüyoruz ki İzmir'de seçimi değiştirecek unsur her zaman CHP ve CHP'deki gençlik örgütleri oldu. Bugün de bu gençlik örgütlerinin yarattığı algı ve etkiyle bir süreç yönetiliyor" dedi. 

SEÇMEN YAŞLI PROFİLDEN SIKILDI

CHP gençlik örgütlerinin şu anda Türkiye'nin ve partinin lokomotifi olduğunu dile getiren Uyan; "'Martın Sonu Bahar' sloganıyla çıktığımız seçim sürecinde partiyi yerelde iktidar yapabilme çalışmaları içerisindeyiz. Buradaki en önemli unsurlardan bir tanesi de gençlerin halk üzerindeki etkisidir. Artık seçmen yaşlı profilden sıkıldı ve gençlerden bir hamle bekliyor. Bugün gördüğümüzde CHP gençleşmeye giderek aslında genç seçmene bir mesaj veriyor. Türkiye'nin 5/1 genç seçmen ve bu gençler süreci değiştirecek. Biz eğer genç seçmene iyi bir şekilde dokunabilirsek hem Türkiye genelinde hem de İzmir genelinde başarıya ulaşacağız" dedi.

ÜLKE GENÇ SİYASETÇİLERİN UMUDUNU DİNLEMEK İSTİYOR 

Bütün ilçe belediye başkan adaylarının gençlerle çalışmayı öne çıkardığının altını çizen Uyan; "Buradaki en önemli nedenlerden bir tanesi de genç seçmen umut veriyor. Bugün ülkenin bir umuda ihtiyacı var. Ülkenin basit siyasi tartışmalardan daha çok, CHP'nin ve AKP'nin arasındaki büyük siyasetçilerin dışında genç siysetçilerin tartışmalarını ve umudunu konuşmak,  dinlemek istiyor. Bugün gördüğümüzde yerel seçimde de hem mecliste hem de belediye başkan adaylarımızda bir gençleşme oldu. Şu an öngördüğümüz süreçte CHP gençlerle öncelikle 30 ilçede ardından büyükşehirde 6 oklu bayrağımızı gururla dalgalandırmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

'ARKA SIRADAKİLER'İN UMUDU OLACAĞIZ

Türkiye'deki istihdam sorununun nedeni olarak iktidarı gören ve eleştiren Uyan; "Tunç Başkanımız 'genç bir tane işsiz bırakmayacağım' diye çok güzel bir şey söyledi. Bu da bizim çok önemli bir sloganımız. O'nun aslında değindiği, dokunduğu yer 'arka sıradakiler'. Biz İzmir'in arka sıradakilerine şunu çok rahatlıkla söylüyoruz; İşsizliğin en çok olduğu, enflasyonun en çok etkilediği ve umudun en çok yitirildiği yerlerde seçmenin karşısına bir umut olarak çıkıyoruz. Eğer Türkiye'de bir istihdam sorunu varsa bunun nedeni ülkeyi 16 yıldır yöneten saçma zihniyettir. 16 yıldır kendi ikballeri uğruna ülkenin tüm sorunlarını göz ardı edip kendi siyasal ideallerini yerleştirmeye çalışanlar bugün siyaseten yok olmaya mahkumdurlar" dedi.

1989'DAKİ HAVA YAKALANDI

Hizmet etmeye geleceklerini ifade eden Uyan; "Gençler, 'CHP şununla beraber, bununla beraber' tartışmalarını kabul etmiyor. Bu söylemler iktidar partisinin yıkıldığının, bittiğinin ve tutunacak bir dallarının olmadığının göstergesidir. Biz yerelde istihdam problemini nasıl çözerizi konuşurken onlar CHP'nin kimlerle beraber olup olmadığını sorguluyor. Bugün ülkeyi kuran partiyi bu şekilde suçlamak çok yanlıştır. Biz ülkeyi kuran partiyiz. Yerelde de hizmeti getirecek olan partiyiz. 1989'daki havayı yakaladık. Hem Türkiye'de hem de İzmir'de belediyeleri büyütecek ve hizmet anlayışını getirecek bir süreci yeniden yaratacağız. Göreceksiniz İzmir'de de bu algı, değişim çok güzel hissedilecek" diye konuştu.

GENÇLER CHP'Yİ SIRTLAMIŞ DURUMDA

İzmir'de çalışmaları dört parçaya ayırdıklarını belirten Uyan sözlerini şöyle tamamladı; "Tamamen genç seçmene kilitlenmiş durumdayız. İzmir seçmeninin 5/1'i 18-30 yaş arası gençlerden oluşuyor. Bu gençleri de dört gruba ayırdık. Birincisi ilk kez oy kullanacak olanlardır. 'İlk oyum Tunç Soyer'e' diyen genç seçmene iletişim araçlarıyla bire bir dokunuyoruz. Bu seçmen grubunun İzmir'deki oy karşılığı yüzde 1'i oluşturuyor. İkinci grupta üniversite kesimi var. İzmir gençliğinin önemli bir kısmını oluşturuyorlar. Onlara olan hizmetlerimizi ve süreçleri anlatıyoruz. Tunç Başkan da zaten üniversitelerle ilgili önemli düşüncelere sahip. Üçüncü olarak Tunç Başkan'ın söylediği arka sıradakilere gidiyoruz. Semt toplantılarımız neredeyse tamamlandı. Semtlerde geride kalmış, enflasyonun etkisini fazlasıyla hisseden seçmene dokunuyoruz. Mahalle kültürünün yaşandığı yerlerde hiçbir siyasi partinin etkisi altında kalmadan semt kültürüyle bir şeyler başarılabileceğine inanıyoruz. Dördüncü olarak da çalışan kesim var. İş yerlerinde ziyaret ederek alan çalışmaları yapıyoruz ve STK'lar vasıtasıyla onlara ulaşarak çözüm önerileri sunmaya çalışıyoruz. Çok kısa bir zaman kaldı. Gençler partiyi sırtına almış durumda. Bu büyük sorumluluğu yerine getirerek CHP'yi yerelde iktidar yapma amacıyla çalışacağız."