CHP'li Özel: 48 saatlik bulaşı, 48 dakikada bütün Türkiye’ye yaydık!

CHP'li Özel: 48 saatlik bulaşı, 48 dakikada bütün Türkiye’ye yaydık!

Özel sokağa çıkma yasağına ilişkin olarak, “Sokağa çıkma yasağı doğru yapılsaydı çok doğruydu ama beceriksizce yapıldı. 48 saatlik bulaşı 48 dakikada bütün Türkiye’ye yaydık” dedi.

Sokağa çıkma yasağının plansız gerçekleştirildiğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Bütün Türkiye’yi büyük bir kaosa ittik. İki gün havalar sıcak gidecek diye bir sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Doğru yapılabilseydi çok doğruydu ama o kadar beceriksizce, o kadar acemice, o kadar planlamadan yapıldı ki 48 saatlik bulaşı 48 dakikada bütün Türkiye’ye yaydık. Marketlerde metrekarenin 10’da biri sınırlaması doğru iş ama dün marketler hınca hınç. Dünyaya rezil olduk. Bir sokağa çıkma yasağı ilan etmeyi planlayamayan bir zihniyet yüzünden” dedi.

'HAZIRLIKLI DEĞİLDİK'

CHP’li Özel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Yasak ilan edildi, hiçbirimizin haberi yoktu, hepimiz birbirimize baktık. Hazırlıklı değildik. Ara verildi, hızla partiler Meclis’i kapattı. Bu Yüce Meclis çalışabilsin diye 2 bin 500 kişi buraya giriş yapıyor, her sabah, Bu 2 bin 500 kişinin evlerine gitmesi, hazırlığını yapması için acele ettik ama yetişemedik. Bütün Türkiye’yi büyük bir kaosa ittik. İki gün havalar sıcak gidecek diye bir sokağa çıkma yasağı ilan edildi, teması kesmek için. Doğru yapılabilseydi çok doğruydu ama o kadar beceriksizce, o kadar acemice, o kadar planlamadan yapıldı ki 48 saatlik bulaşı 48 dakikada bütün Türkiye’ye yaydık. Marketlerde metrekarenin 10’da biri sınırlaması doğru iş ama dün marketler hınca hınç. Fotoğraflarda, videolarda maskeli kişi sayısı 1 tane, 2 tane. Plansız fırlayan gitmiş markete ne bulursa alıyor. Tabi, o gidenlere kimse suç bulmasın. Beğenmediğimiz kötü örnek İtalya, 10 Mart’ta ilan ettiği sokağa çıkma yasağını Başbakan Conte’nin ağzından 9 Mart’ta öğrendi. Doğrusu bu. Böyle yapmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş’ın açıklamasından sonra Ankara’daki hızlı bir sakinleşme olduğunu dile getiren Özel, “Çok basit bir şey. 30 büyükşehrin ve Zonguldak’ın belediye başkanlarını valilerini davet etse, bilgi verse, kriz öngörülse, hazırlık yapılsa, vatandaşa sakince anlatılsa, o panik yaşanmasa… Utandık hepimiz, dünyaya rezil olduk. Niye? Bir sokağa çıkma yasağı ilan etmeyi planlayamayan bir zihniyet yüzünden. Çünkü ‘Ben bilirim, ben bilirim.’ Sen bilince böyle oluyor. Marketlere koşmanın bir tarafında iki günlük makarnasını, ununu stoklayamamış olan insanlar, o güvencede olmayan insanlar var. Bunu görün, bunu çözün. Vakaların yüzde 65’i İstanbul’da. İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı günlerdir genel güçlü bir karantina çağrısı yapıyor ama bunu söylemiyoruz. Bu şekilde olmaz” diye konuştu. 

BU KADAR İTİBARLI BİR YARGILANMA OLUR MU

Özel, Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Burhan Kuzu hakkında uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti’nin menfaatleri dahlinde hareket etmek ve yargıya nüfuz ticareti yaparak baskı uygulamaktan dava açıldığını anımsatarak, “Cumhuriyet gazetesinin fikri takibini tebrik ediyoruz. Nihayet bu dava açıldı. Ama kendisi Hukuk Politikaları Kurulu’nda oturuyor. Bu sizin yeni rejiminizin çok önemsediği Politika Kurulu. Ne diye oturuyor orada? Bir köşede bir sandalye kötü örnek diye mi oturuyor? ‘Böyle yapmayın’ diye mi gösteriyorsun? Olmaz arkadaşlar. Mesleki kusur işleyenler, mesleki disiplin cezası alanlar dahi o mesleklerin icra kurullarında, disiplin kurullarında görev yapamazlarken, ülkenin hukuk politikaları nasıl olacak diye oluşturulan bir kurula, yargıya baskı yapmış bir adama nüfuz kazandırmak, hangi aklın ürünüdür? Onunla benzer cezalarla yargılanan bütün gazeteciler tutuklu ama Burhan Kuzu… Tutukluluk istisna olsun, gazeteciler de tutuksuz yargılansın. Bu kadar itibarlı bir yargılanma olur mu. Aklınızı başınıza toplayın” ifadesini kullandı.