CHP'li Özkan: İzmir'e kontrollü karantina acilen uygulanmalıdır

CHP'li Özkan: İzmir'e kontrollü karantina acilen uygulanmalıdır

CHP İzmir, online basın toplantısı düzenleyerek, Koronavirüs’ün yayılmasına karşı neler yapıldığını paylaştı. Toplantıda ‘kontrollü karantina’ talebi öne çıktı.

YURT-İZMİR

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, Koronavirüs salgını sebebiyle online basın toplantısı gerçekleştirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve CHP İzmir Milletvekillerinin katıldığı basın toplantısında salgın sürecine dair bilgi paylaşımı yapıldı.

Basın toplantısının sonunda sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan aldı.

Özkan “Bugün geldiğimiz nokta çaresizlik noktası değil ancak merkezi hükümetin yeterli önlemleri almadığını düşünüyorum. İzmir’in sağlık alt yapısı için merkezi hükümet gerekli önlemleri almamıştır. Bundan sonraki süreçte, Büyükşehir Belediye başkanımızın da ısrarla dile getirdiği talepler yerine getirilmelidir. Başkanımızın öngördüğü gibi, kontrollü karantina acilen uygulanmalıdır. Yoksa salgının önüne geçmek mümkün değil. Merkezi hükümetten bir kararlılık göremiyoruz. Bu süreci, dayanışma ile aşacağız. Türkiye’nin yönetilemediği ve savrulduğunu görüyoruz. Önümüzde zor günler var. Özellikle bu 3 hafta zor geçecek. Herkese sabır diliyorum. Biz İzmir’in her karışını Kovid 19’a ve yönetim boşluğuna karşı savunacağız.” dedi.