CHP'li Öztrak: Bunların bir eli yağda bir eli balda

CHP'li Öztrak: Bunların bir eli yağda bir eli balda

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemiyle ilgili gerçekleştirdiği basın toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dün gece saatlerinde açıkladığı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın reddettiği istifa kararını değerlendirdi.

Soylu'nun, önce Erdoğan'ın talimatı olarak açıkladığı daha sonra 'şahsıma ait' dediği 48 saatlik sokağa yasağının eleştirilere neden olması istifa kararı getirmişti. Ancak bu karar Saray'dan geri dönmüştü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak bugün yaptığı açıklamada, "Ben görevimi yapamadım diyerek' görevden istifa eden Soylu'nun yerine yeniden Süleyman Soylu getirildi. Tek istifası engellenen İçişleri Bakanı olmadığını da biliyoruz. Bakanların tek adam onayı olmadan istifasının söz konusu olmadığını açık seçik gördük." dedi.

"KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARILDI"
Öztrak, "Tüm sağlık çalışanlarımızın olağanüstü gayreti, milletimizin evden çıkmama fedakarlığı boşa gitti." diyerek "Kaş yapayım derken göz çıkarıldı. Bu hayati hatanın sorumlusu kim? Milletin hem sağlığıyla oynuyorlar hem de aklıyla alay ediyorlar." ifadelerini kullandı. 

Öztrak'ın açıklamasından satır başları şu şekilde:

Salgınla mücadele gayri ciddililiği kaldırmıyor. Kendini milletine karşı sorumlu hisseden vatandaşlar da, iktidarlar da bunun yükünü kaldıramaz.

Biz ilk günden itibaren şu önemli gerçeğin altını çiziyoruz. Mücadelede kesin katı tedbirlere ihtiyaç var. Yurttaşlarımızın sokağa çıkmasının ertelenmesini önerdik.

Salgınla mücadelede bu en önemli tedbir ertelendi. Saray'ın kaygısı insan hayatının önüne geçti. Hafta sonu uygulandı. Ancak doğru bir karar yanlış bir şekilde uygulanınca hayati bir yanlışa neden oldu. 

Tüm sağlık çalışanlarımızın olağanüstü gayreti, milletimizin evden çıkmama fedakarlığı boşa gitti. Kaş yapayım derken göz çıkarıldı. Bu hayati hatanın sorumlusu kim? Milletin hem sağlığıyla oynuyorlar hem de aklıyla alay ediyorlar.

Sokağa çıkma yasağı önerildiğinde, bunlar terör örgütünün işi dediler. Akşam üstü Sayın Cumhurbaşkanımızın talimati çerçevresinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Cümle tebir kabul etmeyecek kadar açık. Bakan talimat aldım ve gereğini yapıyorum dedi. Sonrasında, olan bitenden şahsım sorumlu dedi istifa etti. Gece bitmeden Erdoğan tarafından geri çevrildi. Tek taraflı yapılan beyanın, şahsın kabulüne tabi olduğu görüldü. Ucube rejimde istifa olmayacağını, azil olacağını bir kez daha gördüler. Bakanların tek adam onayı olmadan istifasının söz konusu olmadığı açık seçik görüldü. 

Memur bakanlar, "Sayın Cumhurbaşkanının talimatı" demeden söze başlayamıyorlar. Hepsi emir kuludur, yetkili tek bir kişi var onun da sorumluluğu yoktur. Etkililer yetkisiz, yetkililer etkisiz. Ne zaman bir kriz yaşansa tek adam ortadan yok oluyor.

"Ben görevimi yapamadım" diyerek görevden istifa eden Süleyman Soylu'nun yerine yeniden Süleyman Soylu getirildi.

Bunların bir eli yağda bir eli balda. Bunlar, milletin halini nereden bilecek. Bu ülkede 8 milyon 564 bin vatandaşımız işsiz. Milletin gerçeklerinden izole olunca bunları görmüyor, duymuyorlar. 

Şunu da görmüş olduk, ortak akıl tek adamdan üstündür ama ortak akıl yoktur. 48 saatlik sokağa çıkma yasağı 48 saat önceden haber verilir. Herkes önlemini alırdı. Bu iktidar rejimi ülkeyi yönetemiyor. Bugün yaşadığımız kaosun tek adam parti devleti rejimidir.