CHP'li Öztrak'tan Erdoğan'a 'Damat' çağrısı!

CHP'li Öztrak'tan Erdoğan'a 'Damat' çağrısı!

CHP’li Faik Öztrak, seçimden sonra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görevden alınması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a önemli bir çağrıda bulundu.

Öztrak, "Sırf Damadım diyerek, devlet kasasının başına oturtursan, Damadın acemiliklerinin faturasını 82 milyon vatandaşımıza çıkarırsınız." dedi.

Öztrak'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

'DEVLETİN KASASININ BAŞINA OTURACAK KİŞİNİN EHLİYETİ OLMALI'

Peki, milletle dalga geçen bu damada ne oldu? Sarayın kibirli adamı tarafından devletin kasasının başına oturtuldu. Ekonomi durdu. Pahalılık azdı. Tencereler boşaldı. Konkordato, iflas, intiharlar aldı başını gitti. İşsiz sayısı 8 milyona dayandı. Öyle 8 milyon deyip geçmeyin. Bu, dünyadaki 94 ülkenin nüfusundan fazla. Üniversiteli işsiz sayısı 1 milyonun üzerinde. İşte böyle bir felaketten, böyle bir krizden bahsediyoruz. Milletin çocukları işsiz. Sarayın kibirli adamı onlara “Kapı kapı gez, sınavdan sınava koş” diyor ama damadını da liyakate bakmadan, sorgusuz, sualsiz bakan yapıyor.

'DAMADIN ACEMİLİKLERİNİN FATURASI MİLLETE ÇIKIYOR'

İş bulamayan gençlerimiz hayatlarına son veriyor ama saray sosyetesi devletin bakanlık, genel müdürlük makamlarına ve ballı saray danışmanlıklarına çörekleniyorlar. Sanki ülke esnaf lokantası, Damat kasanın başına oturtuluyor, akraba-i taallukata da lokantandan bedava çorba dağıtılıyor. Ama milletin tenceresinde çorba kaynamıyor. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Damadın oturduğu kasa da devletin kasasıdır. Bu kasada 82 milyon vatandaşımızın hakkı var. Devletin kasasının başına oturacak insanın ehliyeti olmalı. Daha ekonomik terimleri bile doğru kullanamayan, ekonomik gelişmeleri okuyamayan, takip edemeyen birini, sırf Damadım diyerek, devlet kasasının başına oturtursan, Damadın acemiliklerinin faturasını 82 milyon vatandaşımıza çıkarırsınız.

'DOLARI SAKİNLEŞTİRMEK İÇİN ÖDENEN FATURA YÜKSEK FAİZ'

Son birkaç gündür piyasada yaşananlara bir bakın. Damat çıktı, “Dövize demir yumruk vurduk, doların yükselişini bekleyenler avucunu yalar” gibi bir takım sulu sulu laflar etti. Sonuç, dolar hemen sonrasında 5,80’lere çıktı. Baktılar olmadı, damadı susturdular. Döviz piyasası biraz toparlanır gibi oldu. Ancak doları sakinleştirmenin faturasını ben söyleyeyim. Hazine’nin borçlanma kağıdının faizleri yeniden yüzde 20’lerin üstüne çıktı. Bu demektir ki çiftçimizin, esnafımızın, iş adamımızın kullanacağı kredinin faizi bunun çok üstünde teşekkül edecek.