CHP'li Tekin: 23 milyon seçmenin iradesi ipotek altında

CHP'li Tekin: 23 milyon seçmenin iradesi ipotek altında

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, partisinin Diyarbakır il kongresinde konuştu. Tekin, İstanbul, Ankara ve Bursa'yı işaret ederek, "23 milyon seçmenin iradesi ipotek altında" dedi.

Cihan Güner / YURT -

Diyarbakır İl Kongresi'nde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Diyarbakır'ın bir çok destana ev sahipliğini yaptığını belirterek, "Diyarbakır ile ilgili  bir çok destan yazılabilir. Ama takdir edersiniz ki ülkemizde çeşitli dönemlerde darbeler olmuş acılar yaşanmıştır. Darbelerden sonra millet iradesi rafa kaldırılır. Bunun en son örneğini 1980 darbesinde yaşamıştık. Hepimizin bildiği gibi Diyarbakır zindanları halen hafızalarımızdaki yerini koruyor. Bugün AKP' de ülkeyi darbe dönemlerinde yapıldığı üzere sıkıyönetim gİbi yönetiyor. Metal yorgunluğu diyorlar, metal ya kırılır ya da çürür. Bunlar çürümüşlüklerinin bedelini 80 milyona ödetiyorlar" dedi..

'23 MİLYON SEÇMEN İPOTEK ALTINDA'

'Millet iradesi' lafını en çok tekrar edenlerin seçilmiş belediye başkanları ile milletvekillerini görevden aldıklarını yada cezaevine gönderdiklerini savunan CHP'li Tekin, "Anayasamızda açık ve net şekilde belirtilmişdir ki, seçilmişler için millet iradesine başvurulur. Şuanda ülkemizde seçmen sayısını 55 milyon olarak kabul ederseniz, 5 milyonu milyonu kırsal kesimlerde, köylerde, belediyelerde oy kullanamıyor. 50 milyon seçmen kabul ettiğimizde, bu 50 milyon seçmenin 23 milyonu ipotek altındadır. Neresi buralar? İstanbul'dan, Ankara'dan, Bursa'dan Diyarbakır'a, Mardin'e, Van'a kadar bütün büyük şehirler ipotek altında. Başkaları suç işlediğinde mahkemeye, AKP’liler suç işlediğinde Allah’a havale ediyorlar. Ama merak etmeyin, o belediye başkanları parsel parsel terör örgütüne verdikleri arsaların hesabını verecekler" diye konuştu.

'BERABER YAŞAMAYI SAĞLADIĞIMIZDA'...

Konuşmasını bitirirken birlik ve beraberlik mesajı da veren Tekin, "Bu topraklarda beraber yaşamayı sağladığımızda başarılı oluyoruz. CHP Diyarbakır İl kongresi bu sonuca vesile edecektir" dedi.