CHP'li Tekin'den Büyükçekmece tepkisi: Size FETÖ'cüler öğretmiş ama beceriksizsiniz

CHP'li Tekin'den Büyükçekmece tepkisi: Size FETÖ'cüler öğretmiş ama beceriksizsiniz

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, seçim sürecine ilişkin son durumu değerlendirdi. Yurt'a açıklamalarda bulunan Tekin, "Yani şuna emin olabilirsiniz, 31 mart akşamı sandıklardan çıkan sonuç ne ise şuanda da aynı şekilde devam ediyor" diye konuştu.

Edda Sönmez

İstanbul Maltepe'de devam eden yeniden sayıma ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin Yurt'a konuştu. 31 Mart günü sandıklardan çıkan sonucun değişmediğini dile getiren Tekin, "24 Haziran'da geçersiz oyları saymak aklınıza gelmiyor, referandumda gelmiyor, 2014'te gelmiyor, 2015'te gelmiyor. Ne oldu da aklınıza geldi kardeşim" diyerek YSK'ya tepki gösterdi. 

Büyükçekmece'de AKP kanadı tarafından ortaya atılan usulsüzlük iddialarına da değinen Tekin, "Tamam anlıyorum sizi, geçmiş dönemdeki bu kumpası size FETÖ'cüler öğretmiş ama beceriksizsiniz yahu" dedi. 

'31 MART AKŞAMI ÇIKAN SONUÇ NE İSE ŞU ANDA DA AYNI'

"Son durumla ilgili şunu söyleyebilirim, hiçbir değişiklik yok. Yani şuna emin olabilirsiniz, 31 mart akşamı sandıklardan çıkan sonuç ne ise şu anda da aynı şekilde devam ediyor" diyen Tekin sözlerine şöyle devam etti:

"Diyeceksiniz ki, YSK vermiş olduğu kararlarla şimdiki oylar arasında düşüş var. Düşüşün nedenini de anlatayım. Tarihimizin bütün seçimlerine bakın, neredeyse kalu beladan beridir seçim yapıyoruz. 6 seçime bakın, çok geriye gitmenize gerek yok. Hiçbirisinde ama hiçbirisinde geçersiz oyları saymak kimsenin aklına gelmemiştir. Neden diyeceksiniz. Geçersiz oylar şöyle demektir. Kurulda 6 kişi var, YSK'nın görevlendirmiş olduğu görevliler var, siyasi parti temsilcileri var, gözlemciler var. Oylar tümünün önünde açılır, tümünün ortak kararıyla geçersiz sayılır. Nokta, bitti. Sonra dönüp  bunu sayalım derseniz eğer bu geçersiz oylarla ilgili sandık kurullarında bir itiraz varsa, bu itiraz sayılır. Ama hiçbirine itiraz etmeyeceksiniz. Günün sonunda bizim oylarımız şöyle oldu derseniz yanlış.

Bu ne demektir onu da anlatayım. Ta 83'ten beri bu sandıkların başında görev yapan bir siyasetçi olarak söylüyorum. Vatandaş geliyor oyunu kullanıyor, bir kısmı 3 pusula koyacağına birini orada unutuyor, hangi partiye oy verirse o geçersiz sayılıyor. İkincisi, aynı şeye birçok şey koyunca o iptal. Üçüncüsü, aynı zarfın içerisine 3 tane koymuştur, dört tane koymuştur, o da iptal. Şimdi sen aynı zarfın içerisine dört tane Binali Yıldırım olan oyu nasıl saydırırsın Allah aşkına. Bu vicdan mı şimdi yani. Şimdi ne oldu yani. 24 Haziran'da geçersiz oyları saymak aklınıza gelmiyor, referandumda gelmiyor, 2014'te gelmiyor, 2015'te gelmiyor. Ne oldu da aklınıza geldi kardeşim"

'BU KUMPASI SİZE FETÖCÜ'LER ÖĞRETMİŞ AMA BECERİKSİZSİNİZ'

Büyükçekmece'de AKP tarafından usulsüzlük iddialarıyla seçime itiraz edilmesine de değinen Tekin, "Büyükçekmeceye gelelim. 6 dönem belediye başkanımız orada seçim kazanmış. 6 dönemin tamamına baktığınızda periyodik olarak referandum döneminde 168 bin seçmen varmış. 24 Haziran'a gelmişiz seçmen olmuş 172 bin, yerel seçime gelmişiz olmuş 174 bin. Ortalama her ilçedeki artış burada da normal bir artış olmuş. Nerede 20 bin buharlaşma var. Bir de yalanınıza bir şey uydurun kardeşim. Tamam anlıyorum sizi, geçmiş dönemdeki bu kumpası size fetöcüler öğretmiş ama beceriksizsiniz yahu" ifadelerini kullandı. 

YSK'YA TEPKİ

YSK Başkanı Sadi Güven'in açıklamalarına tepki gösteren Tekin, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 24 Haziran seçimlerinde resmi sonuçlar gelmeden kendisini Cumhurbaşkanı ilan etmesini hatırlattı.

" 24 Haziran'da sayın Erdoğan çıktı kendi kendini ilan etti. Neye göre ilan etti, hangi verilere göre" diyen Tekin şunları söyledi:

Şu anda böyle bir rakam var mı ortada. Yani eğer hile varsa 2 seçim de hileli seçim. Referandum da hileli, 24 Haziran da hileli. Üçüncüsü 24 Haziran'da sayın Erdoğan çıktı kendi kendini ilan etti. Neye göre ilan etti, hangi verilere göre. Anadolu Ajansı'nın verilerine göre. Başka bir veri yok. Anadolu Ajansı'nın da YSK abonesi olmadığını ilk kez YSK'nın ağzından duyuyorum. Hiç benim abonem olmadı diyor. Çıktı kendi kendini ilan etti, atı alan üsküdarı geçti dedi. Sayın İmamoğlu neye göre dedi, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı. Hadi YSK Başkan'ını da geçin. Şu anda YSK'nın internet sayfasına girin, İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu. Nokta, bitti artık."

Tekin açıklamalarının devamında şunlara değindi:

"Cuma günü bir tartışma yaşandı Maltepe'de ve onun yankıları hala sürüyor. Bununla ilgili bugün suç duyurusunda bulunuldu söylendi....

Kavgayı anlamakta zorluk çekiyorum. İtiraz eden taraf onlar. Biz de diyoruz ki, eyvallah kardeşim. Otuz bin oy farkının olduğu yerde neye itiraz edersiniz. Nasıl inandıracaksınız. Hani 300-500 oy olur, anlarım. YSK'ya diyoruz ki, sayım masalarını arttıralım. Önce olmaz dediler, sonra pazartesi günü olur dediler, seçilsin bitsin. Niye engelliyorsunuz, zaman kazanmak için. Niye zaman kazanmak istiyorsunuz, suç oluşturmak için"