CHP'li Topal : Koronadan ölen sağlık çalışanları şehit sayılsın

CHP'li Topal : Koronadan ölen sağlık çalışanları şehit sayılsın

CHP 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal, koronavirüsten ölen sağlık çalışanlarına şehit hakları verilmesi için TBMM'de yasa çıkarılmasını istedi.

Korona virüs hastalarını tedavi ederken hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarına şehit hakları verilmesi konusunda açıklamada bulunan CHP 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal "O kişiler kamu vicdanında ülkesi ve vatanı için gözünü bile kırpmadan kendi hayatlarının riskte olduğunu bilerek çalıştılar. Sağlık çalışanlarının elbette mesleki riskleri var, ama milli seferberlikte, eğer olayın adı milli ise, ölenlere şehit hakkı verilmelidir" dedi.

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'na anlamlı veda: Meslektaşları saygı duruşunda bulundu, oğlu kaşkolunu mezarına bağladıProf. Dr. Cemil Taşçıoğlu'na anlamlı veda: Meslektaşları saygı duruşunda bulundu, oğlu kaşkolunu mezarına bağladı

CHP 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal sağlık çalışanlarına şehit hakları verilmesi için TBMM'de yasa çıkarılmasını talep etti.

Twitter hesabından açıklama yapan Topal şunları söyledi:

Ramis Topal '' Konunun uzmanı ilahiyatçılardan alınan bilgilere göre İslam hukukunda şehitlik sadece askeri değil, vatanı ve milleti için kahramanca fedakarlıkta bulunan bütün insanlarla ilgilidir. Ülkemizi top yekün tehdit eden bir salgın belasına karşı mücadele ederken hayatlarını kaybeden bütün sağlık çalışanları ve kamu görevlileri devlet nezdinde şehit sayılmalıdır. TBMM ve Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda gereğini yapmalıdır. Gelin, bu konuda hep birlikte kamuoyu oluşturalım.''