CHP'li Torun: Seçimin tekrarlanması söz konusu bile olamaz, yedirtmeyiz!

CHP'li Torun: Seçimin tekrarlanması söz konusu bile olamaz, yedirtmeyiz!

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun 31 Mart yerel seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yurt'a açıklamalarda bulunan Torun, "YSK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan mı talimat bekliyor" dedi.

Edda Sönmez

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, mazbata krizinin 10’uncu gününde gelinen süreci Yurt’a anlattı. Mesaisinin tümünü sandık başında nöbet tutan partililer ve Seyrantepe'deki Seçim Koordinasyon Merkezi'nde geçiren Torun, "Tayyip Erdoğan bir an önce YSK’yı rahat bıraksın da YSK artık açıklasın" dedi. Torun, seçimin yenilenmesinin adını bile anmayarak "Seçimin tekrarlanması söz konusu bile olamaz. Yedirtmeyiz!" ifadelerini kullandı.

YSK, ERDOĞAN’DAN TALİMAT MI BEKLİYOR?

Torun'un yaptığı açıklamaları şu şekilde:

> Erdoğan “YSK sonuçları açıklasın öper başımıza koyarız” ve “Teşkilatımızda sandığa hakimiyette eksiklik olabilir” dedi…

Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Tayyip Erdoğan bir an önce YSK’yı rahat bıraksın da YSK artık açıklasın. YSK’nın karar almasını engelleyecek hiçbir hukuksuzluk yok. Geçmiş içtihatlara bakıldığında, eğer iştihat değişmediyse şu anda Ekrem İmamoğlu’na mazbatasının verilmemesinin hiçbir nedeni yok. Geçmiş seçimlerde bundan daha ağır süreçler olmuş olmasına rağmen bunlar verildi. Şu anda '51 sandık' dedi sayıldı. 'Şurası bittisin dedi' bitti. 'Şu yapılsın' dedi yapıldı. Şimdi ne bekleniyor? Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan mı talimat bekliyorlar? Biz bir an önce YSK’nın eldeki verileri değerlendirmesini ve mazbatayı Ekrem İmamoğlu’na vermesini bekliyoruz.

> Polislerin Büyükçekmece’de kapı kapı gezmesi konusunda neler söyleyeceksiniz?

Tamamen hukuksuzluk. Burası polis devleti mi? Bu anayasa ihlali ve hukuksuzluk. İnsanların evine gidip evindeki huzurunu bozuyorsunuz. Bu ülkenin huzurunu sağlaması gerek. Güvenliğini sağlaması gereken görevliler bu ülkenin huzurunu bozuyor. Büyükçekmece’nin huzurunu bozuyor. Böyle bir şey kabul edilemez. Üç dört kez gidilen evler var. Bu insanlar eroin kaçakçısı mı? Bu insanlar gaspçı mı? Katil mi bu insanlar? Çocukların psikolojisini bozuyorlar. Büyük bir travma yaşatıyorlar. İnsanlara boş kağıtlar imzalatıyorlar. Böyle bir uygulama olamaz. Üstüne üstlük Büyükşehir Belediyesi'nin sivil memurları ’Biz görevlendirildik’ deyip evlerin kapısını çalarak bilgi almaya çalışıyorlar. Polis bunu takip etsin. Takip edilmesi gereken vatandaşın evinin ziyareti değil o suç işleyen insanları takip etmesi gerek.

> İnsanlar merak ediyorlar, ne olacak diye bu işin sonu?

En kısa sürede Ekrem İmamoğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak mazbatası verilecek. Olacak olan bu. Bunun dışında hiçbir şeyin olması mümkün değil. Yüksek sesle söylüyorum bunun dışındaki her şey bu ülkede ciddi travma yaratır. Ciddi sıkıntılar yaratır. Bu ülkenin huzuru kaçar. Kimsenin buna hakkı yok. Bu ülkenin huzurunu kaçırmaya. Seçimin tekrarlanması söz konusu bile olamaz. Yedirtmeyiz!