CHP'li vekil hakkında soruşturma

CHP'li vekil hakkında soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 27. Dönem CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu hakkında terör örgütü propagandası yapma, suçu ve suçluyu övme iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Bankoğlu dün yaptığı açıklamada "Bir TV programında yaptığım konuşmada kullandığım bazı ifadeler konuşmanın içinden çekilip alınarak hakkımda bir karalama kampanyası başlatılmıştır." ifadelerinde bulunmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 27. Dönem CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu hakkında, 11.03.2019 tarihinde Halk TV isimli televizyon kanalında canlı olarak yayınlanan Siyaset Kültürü isimli programda yaptığı “ PKK’lıdırlar, zillet ittifakı üyesidirler, hiç farketmez...” şeklindeki açıklamaları nedeniyle terör örgütü propagandası yapma , suçu ve suçluyu övme suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır.

Aysu Bankoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Bir TV programında yaptığım konuşmada kullandığım bazı ifadeler konuşmanın içinden çekilip alınarak hakkımda bir karalama kampanyası başlatılmıştır. Bu karalama kampanyası, açıkça seçmenleri manipüle etmeye yönelik provokatif bir girişimdir. Bu nevi saldırılar, seçim kampanyalarında AKP sözcülerinin ve onların yandaşı olan medya organlarının yaygın ve ahlak dışı bir tutumuna dönüşmüştür. " dedi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde: