CHP'li vekilden AKP'li vekillere 'adalet' dersi

CHP'li vekilden AKP'li vekillere 'adalet' dersi

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AKP’li vekillere ‘adalet’ dersi verdi.

TBMM kürsüsünde önce akademisyen Nuriye Gülmen ve eğitim Semih Özakça’nın açlık grevinde kritik aşamaya geldiğini belirten CHP’li Tüm, Meclis’in hızlıca bir şeyler yapması gerektiğini söyleyerek “Bize onların fotoğrafları ve gülüşü miras kalmasın” dedi.

Konuşmasının devamında, Türkiye’nin giderek büyüyen bir demokrasi krizi içinde, hızla sonu belli olmayan karanlık bir geleceğe doğru sürüklendiğini ifade eden CHP’li Tüm, 4. kez uzatılan OHAL'le birlikte hukuk devletinin tamamen ortadan kaldırıldığını belirtti.

AKP’NİN OHAL TÜRKİYESİ’NDE HUKUK DEVLETİ ASKIYA ALINDI!

İşte CHP’li Mehmet Tüm’ün konuşmasından bazı bölümler:

“Bugün yarattığınız OHAL Türkiyesi’nden insan hakları tümüyle askıya alındı, gözaltı süresi otuz güne çıkarıldı, savunma hakkı kısıtlandı, işkence yaygınlaştı ve meşrulaştı, adaletin terazisi tümden bozuldu, ‘Adalet mülkün temelidir’ anlayışının yerine ‘Adalet sarayının temelidir’ anlayışı hâkim oldu, anayasal ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış temel insan haklarını tümden ortadan kaldırıldı.”

AKTROLL HAKİMLERİN KARARLARIYLA MUHALİFLER CEZAEVİNE ATILDI!

“Son bir yılda yaşanan bazı gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum: OHAL Türkiyesi’nde adli yıl açılış töreni eylül tarihinde kaçak sarayda yapıldı. Yüksek yargı AKP Genel Başkanı Erdoğan'la çay topladı. Yüksek mahkeme başkanları sarayda cübbelerini ilikleyecek düğme aradı. Bu arada Türkiye'de insan hakları savunucuları tutuklandı. Hukukçuların, avukatların üye olduğu dernekler OHAL kapsamında kapatıldı. AKP'li ilçe başkanları, gençlik ve kadın kolları hâkim ve savcı olarak yargıya atandı. Ülkenin en saygın anayasa profesörleri görevlerinden alındı. Aktroll hâkimlerin kararlarıyla milletvekilleri, gazeteciler, öğretmenler, akademisyenler içeri atıldı. Bu ülkeden milyonlarca mağdur insan yarattınız.”

BURKİNA FASO DIŞINDA HİÇBİR ÜLKEDE İTİBARIMIZ KALMADI!

“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bundan doksan yedi yıl önce bugünleri görerek şöyle diyor: ‘Adalet kuvveti bağımsız olmayan bir milletin, devlet olarak varlığı da kabul edilemez.’ Sizin darbe dönemini aratmayan adaletsiz uygulamalarınız yüzünden Burkina Faso dışında hiçbir ülke, devlet olarak itibarımızı kabul etmiyor. Hak ve özgürlüklere koyulan yasaklar yüzünden uluslararası itibarımız yerlerde sürükleniyor.

SADDAM’I YARGILAYAN YARGIÇ ONA “SENİN KANUNLARINLA SENİ YARGILIYORUM” DEMİŞTİ!

“Bundan on yıl önce Saddam çıkarıldığı mahkemede kendisini yargılayan yargıca ‘Adil yargılanmak istiyorum.’ demişti. Yargıçta ona ‘Senin yazdığın kanunlarla seni yargılıyorum.’ yanıtını vermişti. Ülkede adalet can çekişiyor, kuvvetler ayrılığını yok ettiniz, yargıyı tümden iktidara bağımlı duruma getirdiniz, her şeyi tek adama teslim ettiniz ama unutmayınız ki ayarını bozduğunuz bu kantar bir gün gelir, size de tartar. Bizim 450 kilometre yürüyerek aradığımız ‘adalet’, bir gün sizlere mutlaka lazım olacaktır. Ama hiç kimsenin kuşkusu olmasın, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasin, laikliğin, barışın ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir Türkiye için mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz ve hak, hukuk ve adaletin var olduğu bir Türkiye'yi mutlaka inşa edeceğiz!”​