CHP lideri 2019 hedefini büyüttü

CHP lideri 2019 hedefini büyüttü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP’li belediye başkanlarıyla buluştuğu toplantıda 2019 seçimlerinde İstanbul, Ankara, Bursa, Adana, Mersin, Balıkesir ve Antalya gibi illeri kazanacaklarını söyledi. CHP lideri, büyükşehirleri alacaklarını söyleyerek "Toplumun önderi olacağız, önünde yürüyeceğiz" dedi.

Özgür Tuğrul / YURT

Kemal Kılıçdaroğlu CHP’li belediye başkanlarıyla buluştuğu toplantıda 2019 seçimlerinde Belediye Başkanlarına büyük görev düştüğünü söyleyerek "Başta İstanbul, Ankara,Adana, Bursa, Mersin, Antalya ve Balıkesir olmak birçok kentimizi kazanacağız." ifadelerini kullandı.

"KENTLERİ KAZANACAĞIZ"

Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu; "Önümüzdeki seçimlerde başta İstanbul, Ankara, Bursa, Mersin, Antalya olmak birçok kentimizi kazanacağız. Belediye başkanları olarak sizlere büyük görev düşüyor. 2019’da Türkiye bir yol ayrımına giriyor. Bulunduğunuz bölgelerde ve komşu yerlerde demokrasiyi savunacaksınız! Toplumun önderi olacağız, önünde yürüyeceğiz, bedel ödemek gerekiyorsa biz ödeyeceğiz bedeli! Topluma cesaret vereceğiz!"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin “belediye başkanları” toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, hükümetin “erken seçim” çağrılarına kulak vermediğini belirtirken seçimleri öne alınması fikrini tekrarladı. Kılıçdaroğlu, “Biz erken bir yerel seçim çağrısında bulunduk. Bunu dinlemediler. Sonra dedik ki ‘o zaman kanun hükmünde kararname ile görevden alınan ve istifa ettirilen yerlerde seçim yapılsın’. Halkın yeniden sandığa gitmesini, seçimlerin yapılmasını talep ettik. Şimdi vatandaştan çekindiler, bunu yapmadılar” dedi.

İZMİR'E BAKIN ŞİKAYET YOK!

Konuşmasında yerel yönetimlerin hizmetlerinin vatandaşa doğrudan yansımasından da bahseden Kılıçdaroğlu, İzmir’i örnek gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Bizim Büyükşehir belediyelerimizin olduğu yerlerde kırsal ile kent arasında önemli denge var. Ağaç üreten, süt, peynir, et üretenin ürünleri satın alınıyor. Kent ile kırsal arasında bağlantı var. Bursa’ya gittim. Hepsi çok kızgın, gelir elde edemiyorlar. Bana ‘sorun çözülür mü’ dediler. Ben de bekleyin, 2019’da buraları CHP’li belediyelere verin sorunlar çözülür dedim. Bakın İzmir’e orada şikayet yok. Herkes orada halinden çok memmun. Hiçbir şikayet gelmiyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, hedefi büyütürken de, “Önümüzdeki seçimlerde yani 2019’da sadece 6 büyükşehir değil İstanbul, Ankara, Bursa, Antalya, Mersin, Adana ve Balıkesir’i de alacağız” açıklamasında bulundu.

BASKI KURUYORLAR

Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin son dönemlerde denetim ve müfettiş ile korkutulmaya çalışıldığını da belirtirken, “ Size müfettişler geliyor. Gelsinler, başımızın üstünde yerleri var. Onlara yer, araba, oda da ayırmışsınız. Şimdi o denetim elemanları üzerinde baskı kuruyorlar. Belediyelerimizin ekonomik sıkıntıları var. Maddi alarak diğer belediyelerden zor durumda olmalarına rağmen mucizeler yaratıyorlar” diye konuştu.

Kılıçdaroglu, “Biz demokrasiyi sonuna kadar savunacağız. Özellikle kendi şehirleriniz dışında komşu illere ve ilçelere de bakacaksınız.  Biz çalışacağız ki toplum yüreklensin. Herkesin üzerinde baskı var. Hapishaneler tıka basa dolu. Kimse konuşamıyor. Biz, toplumun önünde yürüyeceğiz. Bedel ödemek gerekiyorsa da bedelini biz ödeyeceğiz. Herkesi mücadele etmeye, demokrasi için çalışmaya davet ediyorum.  Bir insana bir ülke teslim edilemez. Ev alırken bile oturup aile içinde karar veriyoruz. Bir aile içindeki sorumluluğu ülke geneline taşıyamadılar” dedi.

BAŞKANLAR ANKARA’DA

İzmir’de görev yapan Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları partinin düzenlediği “belediye başkanları” toplantısına katılmak için Ankara’ya gitti. Heyette, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere çok sayıda ilçe belediye başkanı da yer aldı. İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa’da bulunan belediye başkanlarının da ağırlıklı olarak gittiği toplantıda yerel yönetimler masaya yatırılacak.