CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan sendikalara yönelik önemli açıklamalar!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan sendikalara yönelik önemli açıklamalar!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu' İzmir'de STK'lılara seslendi. Kılıçdaroğlu, ' Sivil Toplum örgütlerinin varlığı ve gücü demokrasinin gücüdür. Sivil toplum örgütleri güçlendikçe demokrasi de güçlenir. Sendikalar ciddi kan kaybediyor. 12 Eylül'de sendikalar kapatıldı, sendikacılar hapse atıldı. Biz sendikaların güçlenmesini isteriz' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

İzmir'de bulunmaktan son derece mutluyum. Türkiye'nin göz bebeği İzmir, her türlü düşüncenin özgür olarak dile getirildiği yer İzmir... İzmir'in milletvekili adayı olmaktan gurur duyduğumu söyleyerek sözlerime başlamak istiyorum.

Teröre karşı tek yürek olmak zorundayız. Terörü her dönem şiddetle lanetledik. Teröre karşı hepimiz ortak mücadele etmek zorundayız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehitler arasında ayrım olmaz.

Trakya'nın tarihine baktığınızda büyük dramlar görürsünüz, onlar Türkiye'ye geldiler. Kültürlerini de getirdiler. Onları her zaman her ortamda saygıyla karşıladık. Hayatın her alanında topluma örnek oldular. 

Muhtar kardeşlerim; arada bir sizi saraya davet ederler, sizleri kullanırlar ama biz CHP olarak muhtarların varolan sorunlarını çözmeyi düşünüyoruz. Bu topraklarda yapılan ilk seçim muhtarlık seçimidir.

Bu topraklara demokrasi kültürünü getiren biz muhtarlarız demelisiniz. 

Muhtarları yasal olarak güçlendireceğiz. Sayın İnce cumhurbaşkanı koltuğuna oturur ve biz muhtarlar için yeni bir tarihi başlatırız.

Muhtarları yasal olarak güçlendireceğiz. Yapılacak ilk iş temel bir muhtarlık kanunu çıkarmaktır. Bunun çalışmasını yaptık.

Biz demokrasiyi savunuyoruz, insan haklarını savunuyoruz. Muhtarlığın neden bütçesi yok? 

Hiçbir makam demokrasilerde denetimsiz değildir. Bütün makamlar denetime açık olmalıdır. 

Türkiye'de binlerce muhtardan oy istiyorum, hakkını arıyorsan oyunu CHP'ye vereceksin.

Sivil toplum örgütleri tıpkı siyasi partiler gibi demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır.

Sivil toplum örgütleri güçlendikçe demokrasi de güçlenir.

Sivil Toplum örgütlerinin varlığı ve gücü demokrasinin gücüdür. Sivil toplum örgütleri güçlendikçe demokrasi de güçlenir. 

Sendikalar ciddi kan kaybediyor. 12 Eylül'de sendikalar kapatıldı, sendikacılar hapse atıldı. Biz sendikaların güçlenmesini isteriz. 

Emeklilik yaşı 65'e çıktı. Daha geç emekli oluyorsunuz, daha fazla prim ödüyorsunuz, aldığınız maaş düştü. Sendikaların buna itiraz etmesi lazımdı ama biz çıkıp söyledik.

Bütün emeklilere sesleniyorum; benim de insan gibi yaşamaya hakkım var diyorsan oy vereceğin tek bir parti var. O partinin adı da CHP'dir.

Emekliye ne yaparsak yapalım, sırtına da binsek bize oy verecek diyorlar. İnsan haklarına aykırıdır. 600 lira ile sen geçin bakalım nasıl geçiniyorsun? En düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak.

Koltuk merakı olanlar Türkiye için düşünemezler. Koltuk merakı olanların tek düşünceleri kendi çıkarlarıdır.

Anadolu'nun içi boşalıyor. Bakın milletvekili sayılarına sürekli düşüyor.

Gerçek anlamda halkın partisiyiz. Taşeron işçisi eğer bugün kısmen kadro almışsa bütün taşeron işçilere hakkımı helal etmek için onlardan oy bekliyorum, oy.

Her inanca saygımız var. Herkesin inancı kendisine aittir. kimse kendi kimliğini belirleme özgürlüğüne sahip değildir. 

Son 16 yıl dışardaki faiz lobisine ödenen para 151 milyar dolar. "bana borç para ver" diye yalvarmaya gidiyorlar. 

Bakın çiftçi memnun değil, emekli memnun değil, esnaf memnun değil, sanatçı memnun değil, sanayici memnun değil. Bir sınıf var memnun olan, rantiye sınıfı.

son 14 yılda harcanan para 2 trilyon 94 milyar dolar. Nereye harcadılar bu parayı? Sandığa giden her vatandaş 2 trilyon 94 milyar doları nereye harcadılar diye sorsun ve oyunu kullansın.

Hukukun üstünlüğü ile hareket eden, hiçbir yerden talimat almayan hakimler istiyoruz.

sarayın kölesi olan birisi yargıç koltuğuna oturamaz.

Siyasi partileri seçime sokmamak için her türlü yolu denediler. Farklı düşüncelerden korkmuyoruz. Akıl akıldan üstündür felsefesini savunuyoruz.

Bizim belediye başkanlarımız harcadıkları her kuruşun hesabını millete verir. Bu paranın hesabını vermek demokrasinin kaçınılmaz bir sonucudur.

AK Partili kardeşlerime sesleniyorum; AK Parti yönetimine vereceğin her oy harama ortak olmaktır. Harama ortak olma.

Ben siyasi partilerin yöneticilerini eleştiriyorum. Türkiye'yi yönetenler yolsuzluk yapıyorlar. 17 milyon yoksulumuz var. O nedenle bu seçim sıradan bir seçim değil.

Eğer bir kişi tek başına devleti yönetiyorsa o devletin sonu yoktur, o devlet yıkılır. 

Almanya'da 4 ay hükümet kurulmadı. Hiçbir sivil toplum kuruluşu "ne olacak bizim bu halimiz?" demedi. Çünkü; devlet çalışıyor...

Gerçek anlamda eğer bir halk partisi aranıyorsa bunun adı CHP'dir.