CHP liderinden Başbakan Binali Yıldırım'a 'özgüven' teşekkürü

CHP liderinden Başbakan Binali Yıldırım'a 'özgüven' teşekkürü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Paradise Papers’a göre off-shore hizmeti aldığı iddia edilen Başbakan Binali Yıldırım'ın çocukları ile ilgili açıklamalarından dolayı teşekkür etti.

CHP lideri bugünkü Grup Toplantısı'nda Başbakan Binali Yıldırım'a 'off-shore hizmeti' ile ilgili 'özgüven'li açıklamalarından dolayı teşekkür etti.

CHP lideri "Ne diyorlar, ey vatandaş vergini öde, altınlarını çıkar, döviz varsa bozdur. Değerli arkadaşlar, siyasetçi halka örnek olmak zorundadır. Halktan bir şey istiyorsan önce senin yapman lazım. Sen niye vergi ödemiyosun. Niye şirketini Malta'da vergi cennetlerinde kuruyorsun? Yastık altından altınları çıkar lafı ne zaman ortaya çıkar; Ekonomi yönetilmediği zaman ortaya çıkar. Sen niye döviz bozdurmuyorsun, yurt dışında tutuyorsun. Neden onlar yurt dışındaki bankalarda dövizlerini tutuyorlar. Bu soruyu herkesin kendi vicdanına sorması lazım.

Binali Yıldırım'a içten teşekkürlerimi sunuyorum. Şimdi arkadaşlarım, vergi cennetlerinde kimin ne kadar parası var, kimin ne kadar şirketleri var ortaya çıksın diye araştırma önergesi verecekler. Umarım Sayın Başbakan verdiği sözün arkasında durur. Ekonomi tarihimizn bu karanlık noktasını hep birlikte aydınlatmış oluruz. Görelim bakalım el mi yaman bey mi yaman. Hepsini masaya yatıracağız." ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM DA ŞU AÇIKLAMALARI YAPMIŞTI:

Off - shore şirketleriyle ilgili bir haber yazıyor bir gazete benim için. Ben hep inşaat mühendisiyim, hayatım boyunca gemilerle uğraştım. Siyasete başlayınca da işlerimi evlatlarıma bıraktım. Benim evlatlarımın en küçüğü 33, en büyüğü 40 yaşında. 5 tane de torunum var. Onlar kendi işlerini yapıyor, ben kendi işlerimi. Siyasete başlarken çocuklarıma benim bir tavsiyem oldu. Devletle hiçbir zaman iş yapmayacaksınız, yakınına bile yanaşmayacaksınız. Devletin bankalarından hiçbir kaynak kullanmayacaksınız. Gemicilik küresel bir iştir, dünyanın her yanında şirketleri var. Bunun gizli saklı bir yanı yok. Sanki bir iş çeviriyormuş gibi fotoğrafımı da basarak bir algı oluşturmaya çalışıyorlar.

Eğer Türkiye'de veya başka bir ülkede, bir kişi hakkında veya ticari faaliyetleri hakkında bilgi almak isterseniz ilgili sitelere girersiniz bilgiyi alırsınız. Olmadı Malta'dan, oradan, buradan gitmenize de gerek yok 3 dolara istediğiniz her türlü faaliyet raporlarını alabilirsiniz. 

İzmir'de belediye başkanı adayıyken bu gündeme getirildi. O zaman televizyon programında bunları açıkladım. Tekrar ısıtıp haber yaptılar sonra. Şimdi de aynı haberi büyük bir usulsüzlük bulmuş gibi servis ediyorlar. Olay bundan ibarettir. Benim siyasetçi olmam dolayısıyla çocuklarımın faaliyetleri ile ilgilenmek de egzotik bir iş. Beni yıpratmaya çalışıyorlar. Benim dokunulmazlığım var ama çocuklarımın yok. Buradan davet ediyorum. Her anlamda inceleme, soruşturma yapılabilir. Bunu özellikle istiyorum.
Vergi vermiyorlar diye itham ediyorlar, ama en fazla vergi veren İstanbul'da şirketler arasında çocuklarımınki yer alıyor. Bunu özellikle söylemek istedim.