CHP Milletvekili Hancıoğlu: Ülkemiz bir sistem kriziyle karşı karşıyadır

CHP Milletvekili Hancıoğlu: Ülkemiz bir sistem kriziyle karşı karşıyadır

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu Meclis kürsüsünden gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Hancıoğlu'nun konuşmasının satır başları şu şekilde:

Doğruları söylemek uyarılarımızı yapmak bizim görevimiz tıpkı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, devleminizin yönetim anlayışını felce uğrattığı gerçeğini söylememiz gibi. Hazine ve Maliye Bakanı'nın istifa süreci işte bunun en somut örneğidir. Mesele Berat Albayrak ya da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan meselesi de değildir. Mesele bir rejim sorunudur ve bu yeni rejim bir gemi misali her yerinden su almaktadır.

Küresel boyuttaki salgın; siyasal, ekonomik ve sağlık sistemleri başta olmak üzere hayatın her alanında bütün ülkelere hasar verdi. Bizim ülkemiz ise diğer ülkelere kıyasla iki kat daha talihsiz bir dönemi yaşamaktadır.
Sayıları 10 milyonu aşan işsizlerimize, yoksulluğun pençesindeki yurttaşlarımıza, dükkanını siftahsız kapatan esnafımıza, kur dalgalanması ve borç yükü altında üretemez hale gelen sanayicimize ışık olacak politikalar üretmemiz gereken şu dönemde ülkemiz bir sistem kriziyle karşı karşıyadır.

İki yıldı uygulanan ve yetkilerin tek kişide toplandığı halka hesap verme mekanizmasının paypas edildiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bizim bu süreçte çok daha ağır bedeller ödememize sebep oldu.
Bu sistem için ne denilmişti, "devlette bürokraside çarklar hızla dönecek, ekonomi düze çıkacak, Türkiye uçacak" peki ya sonra? 
Hazine ve Maliye Bakanı görevi bırakıyor, devlet bunu ancak 27 saat sonra teyit ediyor, geldiğimiz yer işte burasıdır.

Bir kişinin, bir partinin yada bir ailenin çıkarları; hiçbir zaman ve hiçbir koşulda Türk milletinin ortak çıkarlarının üzerinde değildir ve asla da olamaz!
Ülkemizin; aydınlık günlere, en yakın zamanda kavuşacağına tüm benliğimizle inanıyoruz!