CHP'nin Anıtkabir ziyaretine skandal engelleme girişimi!

CHP'nin Anıtkabir ziyaretine skandal engelleme girişimi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 101'inci yılı dolayısıyla saat 19:19'da Anıtkabir'e yapacağı ziyaret öncesinde skandal gelişmeler yaşandı.

CHP'nin Anıtkabir'e 19:19'da yapacağı ziyaretin erken yapılması ve ziyarette 12 kişinin yer almasının altında skandallar zinciri ortaya çıktı.


 
www.gercekgundem.com'un edindiği bilgiye göre, CHP'nin Milli Savunma Komisyonu üyesi - Denizli Milletvekili Teoman Sancar ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar arasında öğlen saatlerinde gerçekleşen telefon görüşmesinde CHP Genel Başkanı ve beraberindeki heyetin 19 Mayıs'ın 101'inci yılı dolayısıyla saat 19:19'da Anıtkabir'i ziyaret etme talebi görüşüldü. Teoman Sancar'la görüşen Hulusi Akar, CHP'nin talebine olumlu yanıt vererek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na selamlarını iletti.

ANITKABİR KOMUTANLIĞI'NDAN CHP'YE TELEFON


CHP'nin bugün saat 19:19'da Anıtkabir'e yapacağı ziyarete 1,5 saat kala skandal bir gelişme yaşandı.

Anıtkabir Komutanlığı'ndan saat 17:30'da CHP'nin Milli Savunma Komisyonu üyesi Teoman Sancar'a gelen telefonda, Anıtkabir'e saat 18:00'den sonra ziyaret yasağı uygulandığı, bu nedenden dolayı ziyaretin 18:00'den önce yapılması istendi. Teoman Sancar da Anıtkabir Komutanlığı'nın talebini reddederek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile yapılan görüşmeyi hatırlatarak Anıtkabir'e saatinde gideceklerini söyledi.


Daha sonra ise görüşmenin devamında Anıtkabir'e girişin ve ziyaretin 19:00'a kadar bitirilmesi talebi Sancar'a iletildi. Sancar da bu talebi yine reddetti.


 
Yaşanan gelişmeleri Teoman Sancar'dan öğrenen Kılıçdaroğlu da CHP heyeti ile birlikte Anıtkabir'e hareket etti.


ANITKABİR'DE VEKİLLERİN GİRİŞİ ENGELLENDİ


23 Nisan tarihinde Anıtkabir'e yapılan ziyarette sayı sınırı konulmazken Anıtkabir Komutanlığı, ziyaretçi sayısına ilişkin iznin değiştiğini, Kılıçdaroğlu ile birlikte 9 milletvekilinin Anıtkabir'e girmesine izin verileceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu ve CHP heyetinin Anıtkabir'e girişinde 9 milletvekili sınırı uygulandı. CHP heyetinde yer alan diğer milletvelerinin ise Anıtkabir'e girişine izin verilmedi.


 
KILIÇDAROĞLU'NUN 19:19'DA MOZELENİN ÖNÜNDE BULUNMASI ENGELLENDİ!


Kılıçdaroğlu yaşanan bütün gelişmelerden sonra milletvekillerine uyarıda bulunarak tartışmaya girilmemesini istedi. Kılıçdaroğlu Anıtkabir Komutanlığı'ndan gelen 'törenin hemen başlaması' talebi doğrultusunda saat 18:39'da Anıtkabir'de Aslanlı Yol'dan mozeleye doğru milletvekilleri birlikte yürüdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Anıtkabir ziyaretinde milletvekilleri Faik Öztrak, Seyit Torun, Tuncay Özkan, Uğur Bayraktutan, Aysu Bankoğlu, Bülent Kuşoğlu, Levent Gök, Gamze Taşçıer ve Levent Gök'ün yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz eşlik etti.

Böylece Kılıçdaroğlu'nun saat 19:19'da Anıtkabir'de mozelenin önünde Atatürk'ün huzurunda bulunması Anıtkabir Komutanlığı tarafından engellenmiş oldu.

TEOMAN SANCAR: TALİMATI KİMİN VERDİĞİNİ ÖĞRENİNCEYE KADAR PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM


Yaşanan bütün skandaların ardından CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Gerçek Gündem'e yaptığı açıklamada, "Genel Başkana yapılan bu haksızlığın ve engellemenin talimatını kimin verdiğini öğreninceye kadar peşini bırakmayacağım. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a CHP'ye yapılan haksız ve adaletsiz tutumdan dolayı sitemimi belirterek Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bu haksız engellemeden bir 'özür dilenmesi' gerektiğini ileteceğim" dedi.    

GERÇEK GÜNDEM - OZAN BUZ