CHP'nin TBMM Başkanvekili belli oldu

CHP'nin TBMM Başkanvekili belli oldu

CHP'li vekiller Meclis Grup Yönetimi için sandık başına gitti.

Meclis Başkanvekilliği için yarışan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün  ilk turda seçilmek için gereken oyu alamadı. İkinci turda en düşük oyu alan Tüzün çekildi.

MECLİS BAŞKANVEKİLİ AKAR OLDU 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ile İstanbul Milletvekili Tanrıkulu arasında geçen yarışı Akar kazandı. CHP’nin yeni Meclis Başkanvekili Haydar Akar oldu.

Meclis İdare Amirliği’ne ise CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker seçildi.

Başkanlık Divanı katip üyelik seçiminin ilk turunda Abdurrahman Tutdere, ikinci turunda ise Sibel Özdemir ve Necati Tığlı yeni katip üyeler oldu.

GÖK'TEN AKAR'A KUTLAMA

CHP Meclis Başkanveikili iken yeniden aday olmayacağını açıklayan CHP Ankara Milletvekili Levent, Gök, Akar'ı yeni görevinden ötürü kutladı ve başarılar diledi.

CHP'li Gök konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Akar ile bir fograflarını paylaşarak ''TBMM Başkanvekilliği görevine seçilen Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Haydar Akar’ı kutlar,görevinde başarılar dilerim.'' dedi.

Gök aday olmayacağını duyurduğu açıklamasında, ''Kadınlar her alanda olduğu gibi siyasette de en güçlü bir biçimde temsil edilmelidir.Bu anlayışla,bir kadın milletvekilimizin görev üstlenmesini temin için TBMM Başkanvekilliği görevimden ayrılıyorum.'' ifadelerini kullanmıştı.