CHP PM Üyesi Nalbantoğlu: " Hükümet yüzde 51 barajını düşürmeye çalışacak"

CHP PM Üyesi Nalbantoğlu: " Hükümet yüzde 51 barajını düşürmeye çalışacak"

Can Radyo'da Birol Soylu İle 10. Köy programının konuğu CHP Parti Meclis Üyesi Rıfat Nalbantoğlu oldu.

CHP'nin 37. Olağan Kurultay'ını değerlendiren Nalbantoğlu: "İktidar  Kurultayında aldığımız kararlara sahip çıkacağız partimizin tekrar iktidarda olması için hedeflerimizin yolunda gerekli çalışmalarımıza devam edeceğiz. Parti meclisine girme başarısını gösteren partili arkadaşlarımız birbirinden başarılı kişiler. Ama biz İzmirli partililer olarak İzmir'den daha fazla temsil edilmek isterdik. MYK'da daha çok söz sahibi olmak isterdik. Ama  genel başkanımızın taktiri bu yönde gelişti" şeklinde konuştu.

"Sakin olmak benim genel davranış biçimim" diyen Nalbantoğlu, "Ben rol yapmıyorum. İşlerimi gürültü yapmadan çözmeye çalışıyorum. Siyasette bunun önemli olduğunu düşünüyorum. İzmir'de 2009 il kongresi seçimlerinde oy oranı yüksekliği ile önemli bir başarıya imza attık. Durumu doğru okumak işin esasıdır. İzmirli bizi tekrar iktidar yaptı. Adaylarımızla hiç kavga etmeden, birbirinin önüne geçmeden, yani bizden bekleneni İzmirliye hissettirdik. İdeolojik farklılıklar olur. Hepimizin partide birinci ödevimiz bu. "Kimseyi birbirinden ayırmadan hedeflerimizi büyüterek ilerlemek" dedi.   
 

Meslek odaları ve STK'lar demokrasinin kılcal damarlarıdır

 

Çoklu baro uygulaması üzerinden meslek odalarına yapılan baskıya değinen Nalbantoğlu, "Hükümet barolar başta olmak üzere odaların, meslek örgütlerinin genetikleri ile oynamaya başladı. Meslek odaları STK'lar demokrasinin kılcal damarlarıdır. Bu örgütlere nasıl baktığınızla ilgili. Siz onları bu şekilde görmüyorsanız ayak bağı olarak görebilirsiniz. AKP hükümeti tam da bu şekilde görüyor.  Genel manşet olarak baktığınızda çoklu baro iyi bir şey gibi görülüyor ama uygulama yanlış. Olumlu sonuçlar vermesi çok zor.  Nereye kadar bu ayrıştırmayı sürdürmeyi düşünüyor? Bilemiyoruz. Demokrasinin daha da yerleştiği bir CHP iktidarında tüm bunların çözüleceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
 
"Ekonomideki mevcut gidişatın kötü olması üzerine pandeminin patlak vermesi işin tuzu biberi oldu" diyen Nalbantoğlu,  "Pandemiden kaynaklı yaşadığımız bir durum değil. Salgın başlarken ekonomi batağın içindeydi. Açıklanan enflasyon oranları, işsizlik oranları hikaye. Doğru bilgi üretmemek için kurulmuş bir kurum var. Açıklanan rakamları kimseye anlatamazsınız. Zaten kötü olan gidişatta pandemi patlak verdi. Tüm dünya gibi kapandık. Üretim durdu, turizm çöktü. Dövizdeki hareketlilik aşikar. Yetkili kişiler 'Dolarla maaş almıyorsanız dolarla ne işiniz var?' diyor ama geçmediğimiz köprülerin parası bile dolara endeksli" dedi.
 
 
 

CHP'li belediyeler kriz nasıl yönetilir gösterdiler


CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"CHP'li belediyeler, pandemi sürecinde sadece İzmir'de değil, tüm ülkede bir kriz nasıl yönetilir, en az zarar nasıl sağlanır  ders niteliğinde gösterdiler. Bütün belediyelerimiz bu süreçten alnının akıyla çıktı. Bir problemi doğru yönetmek çok önemli. Merkezi hükümetin yaptıkları da ortada. Maske çok küçük bir örnek ama her yerde maskenin önemi anlatılırken takacak maske bulamadık. Küçük esnaf bitme noktasına geldi. Devlet neden var? Benzer durumlardaki yapıyı doğru yönetmek için var. Pandemiden sonra el koyacağın mesele işine gidemeyen kişinin evine emek girmesini sağlamak. Dükkanını açamayan esnafına destek olmak."
 

Hükümet yüzde 51 barajını düşürmeye çalışacak



Anketlerdeki hükümetin düşüşü ile ilgili konuşan Nalbantoğlu: "Kulislerde parlamenter sisteme dönüş çabaları olduğu söyleniyor. Ben AKP hükümetinin yeniden eski sisteme dönmek isteyeceklerini düşünmüyorum. Bu yönetim biçimini kolay kolay değiştirmezler. Ama anketlerde yüzde 51'i alamayacağı görülüyor. Buna önlem olarak bu yüzdeyi düşürmeye çalışacaklardır. Karşısında bir demokrasi bloğu oluşturulursa ne kadar düşürürlerse düşürsünler kazanamazlar. Geldiğimiz durumda vatandaş iradesini sandığa yansıtacaktır. Yüzde 51 işini kendileri yaptılar. Ama ne yaptıklarını bilmedikleri için şimdi ortadan kaldırmak için formüller arıyorlar" dedi.  
 

"Devlet önce 'umutlu' sonra 'mutlu' etmek için var"



Nalbantoğlu: "Gençlerin geleceğimiz ne olacak sorusu var bu yönrtim anlayışında ısrar edilirse çok Z kuşağı heba olur. Devlet bu problemleri ortadan kaldıra bilmek için, önce 'umutlu' sonra 'mutlu' etmek için var. İnsanlar gerçekten umutsuz. Tabi imkanı olan kişiler kendileri için daha iyi ihtimal olarak gördükleri başka ülkelerde yaşamak çalışmak üzerine plan kuruyor.

Tek bir cümle ile özetlemek gerekirse Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. Bu ülkenin demokrasiye ihtiyacı var. onun için tüm partililerimiz genel başkanımızın koyduğu iktidar hedefinde üstümüze düşen her görevi çekinmeden yapmak zorundayız" diyerek sözlerini noktaladı.

canhaber