CHP ve AKP'li başkanlardan 'Grup Yorum' kapışması

CHP ve AKP'li başkanlardan 'Grup Yorum' kapışması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı Ozan Uyan ile gençlik kolları ilçe başkanları sosyal medyalarından Grup Yorum için destek çağrısında bulununca AKP’den tepki geldi.  

Grup Yorum’un konserlerinin yasaklanmaması, grup üyelerinin tutuklanmaması gerektiğini ve serbest bırakılmalarını savunan CHP’li gençlere AKP İzmir İl Gençlik Kolu Başkanı Eyüp Kadir İnan cevap verdi.

TÜRKÜLERE SES OLMALIYIZ
CHP’li Uyan görselle birlikte, “ Soma türküsünde olduğu gibi; Bu memleketin her acısında,ağıt oldular. Şimdi sıra bizde onların türkülerine ses olmak zorundayız. İzmir'imizin her karışından ilçe başkanlarımız ile haykırıyoruz” notunu paylaştı.

BUNDAN SONRA ATATÜRKÇÜLÜK TASLAMAK YOK
Bunun sonrasında AKP'li İnan, “CHP İzmir İl Gençlik Kolları topyekün polis, savcı, asker katili teröristleri övenleri desteklemeye kalkmış! Bir yandan ‘’İzmir’in dağlarında çiçekler açar’’ diyeceksiniz. Diğer yandan terör yardakçılarının dağlarına su serpeceksiniz.  Bundan sonra Atatürkçülük taslamak yok” açıklamasını yaptı.

Ardından CHP’li Uyan, “Nasıl kendime PR kazanırım derdiyle  yanıp tutuşan Eyüp Kadir İnan hoş geldin. Anlamadığın için bir daha söylüyorum. Sana buradan ekmek çıkmaz! İnsanı talepler üzerinden siyaset üretmek ancak senin gibi acizlere yakışır.

Sizin terörist yandaşı olarak bahsettiğiniz grup bu memleketin bir değeridir! İnsanı talepleri anlamayacak kadar hukuktan uzak ve zalimsiniz. Son olarak git Grup Yorum türküsü dinle de bari bu memleketteki acıları biraz olsun anla! Haydi başka kapıya…

Oslo'da pazarlık masasına oturan Habur'da sanal mahkeme kuranlar FETÖ'ye, gerçi İzmir meydanında yüzlerce genç ile söylemiştik ama cevap verecek yüzünüz yoktu.Neyse; çamur atman bittiyse, parti büyüklerinden izin al istediğin kanalda  bu konuları tartışmaya hazırım.Yine kaçma.

Rezil olma korkusu seni yine iftiraya bulaştırdı.Bu kadar korkma. Ha bu arada; İzmir'deki en büyük tehlike bir oy için devletin televizyonunda terörist başının mektubunu okutup,onu şakşaklayanlardır.Militan'da FETÖ'ye uşaklık edip, memleketi parsel parsel satanlardır” dedi.

Uyan ayrıca AKP'li İnan’ı etiketleyerek mitomaninin (Kişinin ruhsal nedenlerle, gerçekleri çarpıtmayı, değiştirmeyi hastalık durumuna getirmesidir) kelime anlamını da paylaştı. 

AKP'li İnan da CHP’li Uyan’a cevap verdi ve “Mustafa Kemal Atatürk ile uzaktan yakından bağınız yok. Cumhuriyetin değerlerinden eser bile kalmadı içinizde. Kimliğini kaybetmiş bir partisiniz. Artık başta FETÖ ve PKK olmak üzere bugün devletin terör örgütü olarak tanıdığı tüm illegal yapıların tüm sevicileri içinizde...

Ozan şahsınla ilgilenmiyorum. Sonuçta hepiniz bir terör yapılanmasının gönüllü payandası oldunuz. Olayın kurumsal olarak geldiği boyut içler acısı. Bir sonraki kampanyanızın “tüm ilçe başkanlarımızla Kandil’e gidiyoruz” şeklinde olmasından endişe ediyoruz. Bu İzmir için tehlike.

DHKP-C militanını demokratik bir platformda muhatap almam teröre meşruiyet affetmem anlamına gelir. Senin yerin IMC TV ve çekmeyen kanallar. Benim amacım İzmir’de kol gezen tehlikeye dikkat çekmek...

Eren Bülbül… Aybüke Yalçın...N. Yılmaz...Halil Kantarcı...Selim Kiraz... Fethi Sekin… Canıyla bu toprağı vatan, kanıyla bu bayrağı bayrak yapan daha nice kahramanın aziz hatırası bize emanet. Onları katledenlere destek çıkanlar karşılarında her zaman AK Gençliği bulacaklar” ifadelerini kullandı.