CHP’de milletvekili adayları sahaya çıktı

CHP’de milletvekili adayları sahaya çıktı

Baskın seçim nedeniyle kısıtlı sürede yapılan aday listeleriyle ilgili tartışmaları geride bırakan CHP’de, adaylar hızlı bir tempo ile çalışmalara başladı.

Bir gün içinde 6 ilçeyi ziyaret eden CHP İstanbul 3. Bölge adayı Özgür Karabat, “Artık gün, haramiler ve bezirganlardan hesap sorma günüdür” dedi. Karabat, “Bu seçimlerde sonra balkonlar, saraylar değil, sokaklar kazanacak. Bizim adayımız sokakta konuşacak” ifadelerini kullandı.

Baskın erken seçim nedeniyle ön seçim yapılamadan kısıtlı bir sürede milletvekili aday listelerinin hazırlanması nedeniyle yaşanan tartışmaları geride bırakan CHP’de, milletvekili adayları hızlı bir tempoyla seçim çalışmalarına başladı.

Bu adaylardan biri de bir günde 6 ilçeyi ziyaret eden CHP’nin İstanbul 3. bölge 6. sıra adayı Özgür Karabat oldu. Dün Güngören, Bahçelievler, Bakırköy, Avcılar, Bağcılar ve Küçükçekmece ilçelerinde vatandaşlarla görüşen ve ilçe başkanlıklarına ziyarette bulunan Karabat, yaptığı konuşmalarda, baskın diye nitelendirilen, ama aslında panik seçim olan bir sürecin yaşandığını söyledi. 
AKP’nin, Türkiye’yi yönetememekten kaynaklı bir panik içinde olduğunu ifade eden Karabat, “Son çözümü , denize düşen yılana sarılır misali seçime sarılmaktadır. Seçimin baskın ya da erkene alınmış olmasından bizlerden çok onların korkması gerekir. Çünkü görünen tablo şudur ki, ülkeyi yönetemiyorlar. Dört yanı denizlerle çevrili ülkeden, dört yanı düşmanlarla çevrili ülke haline gelmişiz. Dış politikanın, ekonominin, eğitimin geldiği nokta belli. Türkiye’nin, vatandaşın hali belli” diye konuştu. 

‘GENEL BAŞKANIMIZ BİZE BUNU ÖĞRETTİ’

Ülkeyi bu bataklıktan nasıl çıkaracakları konusunda bir umut furyasıyla yol alınması gerektiğini belirten Karabat, şunları kaydetti:

“Seçim öncesi Genel Başkanımız, yeni bir siyaset karinesi oluşturdu. Bize şimdiye kadar hep Kürtlerle Türklerin, Alevi ile Sünni’nin, kadın ile erkeğin karşı karşıya olduğunu öğrettiler. Oysa yeni siyaset karinesi şudur, farklı olanlar birbirinin karşısında olan değil, birbirini tamamlayandır. Kaybedecek olan egemenlerdir. Genel Başkanımız bunu bize öğretti. Bunun yegane çimentosu, hukuk ve demokrasi düzenidir. Kendimizden başkasının hakkına saygı duymak, temel konudur. 

Genel Başkanımız, bir başka partinin, belki uzun süreçte karşısına çıkacak en büyük rakip partinin seçime girmesini sağladı. Parti içindeki yarışı bir kenara koyarak, rakibi olanı cumhurbaşkanı adayı yaptı. Biz demokrasi için, adalet kavgası için kardeşiz diyor.

PANKART ASARAK BAŞLADIĞIM YOLDA…’

İnsan tarafından yapılan, demokratik mekanizmaların kısıtlı işleyeceği bir süreçte oluşturulan listelerin herkes tarafından kabul edilmesi mümkün değil. Ama artık önemli bir süreçteyiz. Eleştirileri parti içinde birbirimize yapabiliriz. Ama artık gün yola çıkma, haramiler ve bezirganlara hesap sorma zamanıdır. 
Bu örgüt ve dava bize ne emrediyorsa onu yapalım. Ben pankart asarak başladığım yolda milletvekili adayı olarak karşınızdayım. Önemli olan bu davanın yoldaşı olmak, yan yana dizilerek yürümektir.”

‘BALKON KONUŞMASI OLMAYACAK’

Özgür Karabat, seçimden sonra bir balkon konuşmasının’ olmayacağını kaydederek, “Balkonlar, saraylar değil, sokaklar kazanacak. Bizim adayımız sokakta ve yollarda konuşacak. Bizim adayımız bir partinin değil, hepimizin cumhurbaşkanı olacak. Bu kardeşiniz de hepinizin cumhurbaşkanını seçtirmek için sonuna kadar çalışacak” dedi. 
Yoksul insanların derdine derman olmak ve sahip çıkmak gerektiğini de belirten Karabat, “Ciddi bir vatan mücadelesiyle karşı karşıyayız.  Süratle ve hızla bizi bölmek ve ayırmak isteyenler var. En başında da iktidar var. Bizi bir arada tutan en büyük iddialarımızdan bir tanesi, vatan iddiasıdır. Buna da sahip çıkalım” diye konuştu. Karabat, sözlerini şöyle sürdürdü:

AKP’YE OY VEREN SEÇMEN DE DEĞİŞECEK

“Bunu yaparken seçmenimizden bir şey istiyoruz. Diğer partilerin seçmenlerini rencide edebilecek, kırabilecek şeyler söylemeyin. Onların da bizim gibi düşüneceğine, toplumun değişebileceğine inanmamız lazım. Sol dava, sosyal demokrat iddia, toplumu değiştirme iddiasıdır. Ben AKP’ye oy veren seçmenlerin de değişebileceğine inanıyorum. Mustafa Kemal Atatürk, toplumu değiştirip demokratik cumhuriyeti kurmadı mı? Bugünler o günlerden daha mı zor? 

Bize yönelik kullanılan en temel algılardan biri, yönetemeyeceğimiz iddiasıdır. AKP, onlar yönetemez diyor. Biz yerel yönetimlerde başarılı örnekler verirsek, o örnekleri anlatan milletvekillerimiz olursa o zaman iktidar olma şansımız doğar. Bunu milletvekili seçilirsem daha fazla önemseyeceğim. Yerel yönetimlerin başarılı olması için elimden geleni yapacağım ve doğru örnekleri daha fazla anlatmak için yola çıkacağım.”

BUGÜN DE 6 İLÇE ZİYARET EDECEK

Özgür Karabat, seçim çalışmaları kapsamında bugün de Arnavutköy, Çatalca, Büyükçekmece, Silivri, Esenyurt ve Beylikdüzü ilçelerini ziyaret edecek.