CHP'den dokunulmazlık takvimi resti

CHP'den dokunulmazlık takvimi resti

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi.

AKP, Genel Kurul’a grup önerisi getirerek dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin Salı ya da Çarşamba günü ilk tur oylamasını yapacak. Cuma günü ise ikinci turun yapılması planlanıyor.

CHP'den ise daha önce anlaşma yapılmasına rağmen TBMM'nin Cuma günü toplanmasına tepkili.
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle yüklendi.

"SEVİYESİZ, MESNETSİZ..."

Gök, “Cumhurbaşkanı yine esti gürledi. Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamda, terörün geldiği boyutta her gün insanlarımızın öldüğü bir ortamda Türkiye’de dirlik ve düzenliği sağlamakla görevli olan Cumhurbaşkanı anayasanın dışına çıkmaya devam ederek özellikle Genel Başkanımızı ana muhalefet partisi lideri Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan, seviyesiz, mesnetsiz, haddini aşan konuşmalar yapmaya devam ediyor.

“MAHALLE AĞZIYLA KONUŞAN...”


Bu Cumhurbaşkanı çığırından çıkmıştır. Bu Cumhurbaşkanı bulunduğu makamı artık son derece rencide eden bir konuma getirmiştir. Mahalle ağzıyla konuşan, bağırmayı marifet sayan, bağırdıkça sanki kendi haklılığını ispatlamaya çalışan ama tam tersine güçsüzlüğünü kanıtlayan bir ses tonuyla bağırıp çağırarak bu Cumhurbaşkanı Türkiye’yi çok tehlikeli bir kutuplaşmanın içerisine sokmaktadır.

“NAMUSU VE ŞEREFİNİ AYAKLAR ALTINA ALAN TAVIRLARIYLA..."

Bu Cumhurbaşkanı ettiği yemine sadık kalmayan ahlakı, namusu ve şerefini ayaklar altına alan tavırlarıyla ettiği yemini çiğneyen bir Cumhurbaşkanı’dır.

Düşmüştür ortaya ‘başkan olacağım, başkan olacağım’ diye her yerde bağırıp çağırıyor.

“HADDİN DEĞİL, İŞİN DEĞİL”

Cumhurbaşkanı ana muhalefet partisi liderine laf yetiştiriyor, senin işin mi, haddin değil, işin değil.

“DÖKÜLEN KANLARIN TÜMÜ ERDOĞAN’IN VE AKP İKTİDARININ SORUMLULUĞUNDADI
R”

Ortada bağıran çağıran bir Cumhurbaşkanı var. Bu Cumhurbaşkanı işte bu ortamda Türkiye’nin tümünün güvensiz hale gelmesinde birinci derecede sorumlusudur. Bu Türkiye’de dökülen kanların tümü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AKP iktidarının sorumluluğundadır.

Bunu unutma Cumhurbaşkanı, esas sen haddini bileceksin.”

AKP'İLİ VEKİLLERE SESLENDİ

AKP'li vekillere de seslenen Gök, “Cumhurbaşkanı’nın dümen suyundan gitmeyin. Cumhurbaşkanı’nın vesayetinden kurtulun” dedi.

DOKUNULMAZLIK TAKVİMİ

Dokunulmazlık takvimine de değinen Gök, “Şu saate kadar AKP’li yöneticilerin geçen haftadan duyurdukları Meclis’in yarın ve 20’sinde toplanacağına dair görüşlerinin dışında başka herhangi bir görüş bizlerle paylaşılmamıştır” dedi.

Ayın 20’sinde başlayacak olan CHP kampına da işaret eden Gök, şöyle devam etti:

“Bu hafta sonu CHP grubu olarak hem Parti Meclisimizi hem de milletvekilleriyle yapacağımız çalışma toplantısını 20 Mayıs tarih itibarıyla bir ay önce AKP’nin grup başkanvekilleriyle görüşerek kararlaştırdık. Onlara sorduk. 20 Mayıs’ta Meclis’in herhangi bir şekilde AKP Grubu tarafından çalıştırılmayacağı bize beyan edilmiştir.”

“BUNUN FATURASINI AĞIR ÖDETİRİZ”

AKP yönetimine de seslenen Gök, “Ahlaklıysanız, erdemliyseniz, sözünüzün eriyseniz CHP’ye vermiş olduğunuz bu sözü tutarsınız. Siyasette bir çürümüşlüğe yol açacak mısınız, açmayacaksınız görmek üzere önünüzde yarına kadar zamanınız var. Böyle bir tablo siyaseten ahlaksızlıktır. Eğer bu konuda ısrar edilirse 20 Mayıs tarihinde parlamentonun tekrar toplanacağı şeklindeki ikinci tur yapılacağı şeklindeki görüş siyaseten ahlaksızlıktır. AKP’li yöneticiler şunu bilsinler ki en kolay bir uluslararası anlaşma dahi saatlerce görüşülmeden bu Meclis’ten çıkmaz, çıkamaz. Bunun faturasını ağır ödetiriz” diye konuştu.

"GÖKÇEK'İN PROVOKASYONLARIDIR"

Bir soru üzerine Gök, “Bunların hepsi palavra. Onlar Melih Gökçek’in kendi kanalıyla yaptığı montajlardır, cevap vermeyi dahi uygun görmem. Bunlar Melih Gökçek’in provokasyonlardır bunların hepsi. Kendi gönderdiği adamlarla kendi gönderdiği kameramanıyla bilmem bir köşede senaryo uygulayıp edeceği konular bizim konumuz değildir. CHP’lilerin hiçbiri de terörist cenazesine katılmamıştır” yanıtını verdi.

"MİT'İN GÜVEN VERMEDİĞİ ORTADADIR"

“İstihbarat birimleri terör örgütü DAEŞ'in yeni hedefinin 19 Mayıs’ta Anıtkabir ile Ankara Cebeci’deki askerlik şubesi olduğunu açığa çıkardı, ne diyorsunuz?” sorusuna da Gök, “Kalabalık yerlerde yapılacak istihbarat çalışmalarının çok daha da yoğun olması gerekir. Bu konularda MİT’in bugüne kadar güven vermediği ortadadır. MİT’in de bu zafiyetin içerisinde olduğu artık bellidir. Umarım doğru bir çıkacak istihbaratın olmamasını dilerim. Çünkü 19 Mayıs günü hepimizin Anıtkabir’de yüzbinlerce ifade edebilecek bir sayıyla bulanacağımız bir gündür” dedi.

MHP'DEKİ KRİZ


MHP’de yaşanan kongre krizine ilişkin soruya da Gök, “Bir partinin içişine karışmak bizim açımızdan hiçbir zaman uygun olmaz” yanıtını verdi.

“BU DÜĞÜNDE ÇOK KONUŞULUYOR TÜRKİYE’DE”

“Genelkurmay Başkanı, Cumhurbaşkanı’nın kızının düğününde nikah şahidi olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Gök, “Türkiye’de şehitlerine ağladığı bir gün, aslında bu düğünde çok konuşuluyor Türkiye’de. Türkiye’nin her yerinde cenazelerin kaldırıldığı bir ortamda örneğin şehitlerimizin geldiği başka zamanlarda biliyorsunuz milli bayramlarımızın resepsiyonların dahi iptal edildiği bir süreçten geçiyoruz. Buna gerekçe olarak şehitlerimizin cenazesi geliyor denildiği anda herhalde bu konuda çok daha dikkatli olmak gerekirdi diye düşünüyorum” yanıtını verdi.

“TOBB ile barış olduğu, Sinan Aygün’ün araya girdiği ifade ediliyor, ne diyorsunuz?” sorusuna da Gök, “Herkes birbirini anlayacaktır. Kurumlar arasında partiler arasında siyaset yapan insanların arasında hiçbir zaman küskünlük sürmez” dedi. (ANKA)