CHP'li Altay: YSK Erdoğan'dan değil Allah'tan korktuğunu tüm Türkiye'ye göstermeli

CHP'li Altay: YSK Erdoğan'dan değil Allah'tan korktuğunu tüm Türkiye'ye göstermeli

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, seçim sürecine ilişkin yaptığı açıklama Yüksek Seçim Kurulu'na tepki gösterdi. YSK'nın üzerin AKP baskısının devam ettiğini söyleyen Altay, "YSK Erdoğan'dan değil Allah'tan korktuğunu Türkiye'ye göstermeli" dedi.

Edda Sönmez  

YSK'nın dün Maltepe'de sayımı durdurmasının ardından bugün verilen kararla birlikte sayımın kaldığı yerden devam etmesi yönünde yeni bir kara alınmıştı.

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, söz konusu karar ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Kararın bekledikleri bir karar olduğunu dile getiren Altay YSK'nın İstanbul'daki bütün seçim kurullarına gönderdiği, hem de çok kısa süre önce gönderdiği iki tane karar var. Birincisi: Terminaller artırılabilir. İkincisi: Terminallerde oy sayımında bulunan üyeler imzadan imtina ederlerse çoğunlukla imzalar atılır ve sonuçlar birleştirme tutanağına işlenir diye. İki ilçe seçim kurulunda terminallerde sayılan oyların iptali YSK'nın daha önce kendilerine gönderdiği iki karara da aykırıydı. Dolayısıyla iptal çok doğaldır. YSK buna hayır diyemezdi. Şimdi muhtemelen ilçe seçim kurullarında beşer tane ek terminal açılmak sureti ile sayımın bu gece biteceğini ön görüyoruz. Yarın da Sayın İmamoğlu'nun mazbatasını İl Seçim Kurulu'ndan almasının önünde hiçbir engel olmadığı kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı. 

'YSK ERDOĞAN'DAN DEĞİL, ALLAH'TAN KORKTUĞUNU GÖSTERMELİDİR'

"Yasal olarak da YSK'nın Büyükçekmece başvurusunu halen değerlendirmemiş olması da halen AK Parti'nin YSK üzerindeki yüksek baskısının devam ettiğinin bir göstergesidir" vurgusu yapan Altay, "AK Parti'nin de artık YSK'ya daha fazla baskı yapmamasını, aksi takdirde toplumu gererek, YSK'yı itibarsızlaştırarak Türkiye'ye iyilik değil çok büyük bir kötülük yaptıklarını bilmeleri lazım. Yargıya ve YSK'ya inancın günümüzde neredeyse sıfıra geldiği bir süreçte ben aslında YSK'nın üyelerinin içinde bulunduğu duruma onlar adına çok üzülüyorum. YSK yarın öbür gün alacağı kararlarda Erdoğan'dan değil Allah'tan korktuğunu Türkiye'ye göstermelidir. v" diyerek tepki tepki gösterdi.

'BİNALİ YILDIRIM KAYBETTİĞİNİN BİLİNCİNDE, BUNUN MAHCUBİYETİNİ YAŞIYOR'

Mazbatası verilmeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na karşı seçimi kaybeden Binali Yıldırım'ın söylemlerine de değinen Altay, "Tüm Türkiye'de biliyor ki Sayın Binali Yıldırım kaybettiğinin bilincinde, bunun mahçubiyetini yaşıyor" şeklinde konuştu. 

Altay açıklamalarını şu şekilde bitirdi:

"Binali Yıldırım'ın söylediklerinin bütününe baktığımda bir kere mahcubiyet görüyorum. Uzun süredir sessizliğini koruyordu, belli ki Erdoğan'dan aldığı bir talimatla bugün basının karşısına çıktı. Evvelsi gün de, suskunluğum YSK'ya olan saygımdan yoksa ben de seçime itiraz ediyorum diye bir açıklama yapmıştı. Ama tüm Türkiye'de biliyor ki Sayın Binali Yıldırım kaybettiğinin bilincinde, bunun mahçubiyetini yaşıyor. Bu işi fazla uzatmanın iyi olmadığını kendi iç dünyasında düşünmekle birlikte parti aidiyeti, parti hiyerarşisi dahilinde bugün kamuoyunun karşısına çıktı. Sıfır inandırıcılık ve sıfır samimiyetle birlikte.