CHP'li Balbay'dan YURT'a ziyaret

CHP'li Balbay'dan YURT'a ziyaret

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Yurt Gazetesi Ege Bölge Temsilciliğini ziyaret etti. Ziyarette CHP eski Milletvekili ve Yurt Medya Yönetim Kurulu Başkanı Durdu Özbolat, Yurt Gazetesi yazarlarından M.Ülkü Caner ve Ege sorumlusu Özgür Tuğrul hazır bulundu.

Keyifli geçen ziyaretin konusu ise yaklaşan refenadum oldu. Balbay, referandum çalışmaları ve beklentilerine ilişkin ''Maç daha başlamadı'' diyerek, referandum çalışmalarının 1 Mart'ta yoğunlaşacağını söyledi.

 

Güçlü bir hayırın çıkacağını belirten Balbay, ''Moral, güç bizde, 'hayır' cılarda. Biraz önce söylediğim nedenlerden dolayı bu güç bizde. MHP'nin kendi içindeki ayrışmalar da bu konuda önemli bir etken. MHP'nin kendi içindeki parçalanma; AKP'ye, MHP seçmeninden istediği miktarda oy alamayacağını gösterdi. Şuanda AKP, MHP'nin oylarından en fazla yüzde 5 alacağını hesaplıyor. Benim gördüğüm budur. Bu yetmeyecek bir oran. Şuandaki iklimi 7 Haziran seçimlerine benzer şekilde görü- yorum. Sonuçlar itibarıyla gördüğüm bu. Bir etken de Kürt asıllı vatandaşlarımızın ne oy vereceği konusu. Şu anda HDP milletvekillerinin 2'sini tutukluyor, 3’ünü salıyorlar. Bu bence içinde her şeyi barındıran bir sindirme politikasıdır. Bu konuda benim partim olmadığı için çok açıklama yapmak istemem ama doğal olmayan bir süreç olduğu kesin.'' şeklinde konuştu.

 

Balbay, ''İşin doğrusu; YURT Gazetesi’nde yazımda da ifade etmiştim.Şu anda tam anlamıyla maç başlamadı. Gerçek anlamda bu süreç önümüzdeki haftaya baş- layacak diye düşünüyorum. Benim değerlendirmelerime göre; Erdoğan, Malatya, Elazığ, Adıyaman 'a gitti, bir hazırlık maçı yaptı ve durumun iyi olmadığını gördü. Bundan sonra asıl ciddi ve yoğun süreç 1 Mart'ta başlar, yani maç 1 Mart'ta başlayacak.'' dedi. "Erdoğan'ın ''Biz daha bu meseleyi halka anlatamadık'' demesini de “bir kara mizah” olarak niteleyen Mustafa Balbay, “2011’den beri başkanlık istediğini söylüyor. 2015 seçimlerine giderken, ben seçimden sonra başkanlığı getireceğim de demişsin. Tüm bunların üzerine halka henüz tam anlatamadık diyorsan, hakikaten anlatamamak zamana dayalı bir durum değil" dedi.