CHP’li Emir'den Gökçek'e çağrı: Bunları da anlat

CHP’li Emir'den Gökçek'e çağrı: Bunları da anlat

Meclis kürsüsünden Melih Gökçek’e seslenen CHP'li Murat Emir, "İstifa edeceğin basın toplantısında bunları da anlat'' diyerek, ''FETÖ'ye Ankara'yı nasıl parsel parsel verdiği, belediyeden asfalt ve kaldırım ihaleleri alarak holdingleşen şirketler'' iddialarını işaret ederek Melih Gökçek ile ilgili iddiaları tek tek sıraladı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, 23 yıllık Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine istifa ederek sonlandıracağını duyuran Melih Gökçek'e, bugün düzenleyeceği basın toplantısı için çağrı yaptı. CHP’li Emir “FETÖ'ye Ankara'yı nasıl parsel parsel verdiği, belediyeden asfalt ve kaldırım ihaleleri alarak holdingleşen şirketleri, kendisini ‘en başarılı başkan seçen' anket firmasına 6 ayda bir belediyeden anket ihalesi verdiğini, Ethem Sarısülük'ün öldürüldüğü yere astırdığı ‘Ankara kahraman polisimizle gurur duyuyor' pankartını da anlatmalısın” dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda partisinin ‘EGO Hangarları ile ilgili' araştırma önergesi üzerinde yaptığı konuşmada, Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunda bir dakika daha oturmasına karşı olduklarını vurgulayan CHP'li Emir, Gökçek'in gönderiliş şekline dikkat çekerek “Ancak millî iradeye saygımız gereği de ona yapılan da, başkasına yapılan da antidemokratik her tür uygulamanın da karşısında olacağımızın bilinmesi lazım” dedi.

“İSTİFA EDERKEN BUNLARI DA ANLAT GÖKÇEK”

CHP'li Emir, Gökçek'in istifasını açıklayacağı basın toplantısında 23 yıllık başkanlık dönemini anlatacağının ifade edildiğini belirterek, şunları söyledi: “Sayın Gökçek’in cumartesi günü etkili, duygusal ve o yirmi üç yılın hesabını vermek için bir konuşma yapacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Ben de buradan, naçizane, kendisine o konuşmasında bazı noktalara değinmesini tavsiye ediyorum. Mesela, hepimizin bildiği, Ankara’yı nasıl parsel parsel sattığını anlatabilir. Mesela, FETÖ’cü üniversitelere, örneğin Turgut Özal Üniversitesine, örneğin Koza İpek Üniversitesine Ankara’nın en değerli arazilerini nasıl peşkeş çektiğinden başlayabilir anlatmaya. Ankara’nın her köşesinde FETÖ’cü yapıya peşkeş çekilmiş arsalar, binalar olduğundan bahsedebilir. Bunlarla beraber, neredeyse bütün ihalelerin tamamını pazarlık usulüyle niye yaptığını anlatabilir. Yandaşları nasıl zengin ettiğini anlatabilir, anlatmalıdır. Kendisi belediye başkanı olduğu sırada herhangi bir varlığı olmayan, sıradan, sizin, benim gibi insanların bugün nasıl holding sahibi olduğunu anlatabilir. Ankara’nın asfalt ve kaldırım ihalelerini niye aynı şirketin her defasında aldığından bahsetmesini öneriyoruz, istiyoruz ve bekliyoruz. Kendisinin Ankara’ya nasıl kastettiğini, hizmet etmek yerine nasıl ihanet ettiğini -yani Cumhurbaşkanının da itirafıyla- anlatmakla devam edebilir konuşmasına. Mesela her defasında kendisini Türkiye’nin en iyi belediye başkanı seçen anket firmasına altı ayda bir, pazarlık usulüyle, harçlık dağıtır gibi usulsüz anket ihalesi verdiğini ve o anketi alan firmanın da üç gün sonra “20 bin kişiyle görüştüm, işte sonuçlar, Melih Gökçek en başarılı başkan.” dediğini anlatmasını bekliyoruz. Bana göre en önemli anlatması gereken şeylerden birisi de, Gezi olayları sırasında Ethem Sarısülük’ün katledildiği yere “Ankara kahraman polisimizde gurur duyuyor.” pankartını niye astırdığını anlatmak zorundadır Ankaralılara. Tabii, Ankara Ticaret Odasındaki operasyonları, oğlu Osman Gökçek’i zirveye taşıma gayretleri ve anlatamayacağımız daha bir sürü hukuksuz, haksız, antidemokratik, Ankaralıları hiçe sayan ve Ankaralıların kaynaklarını yandaşlara peşkeş çeken bir sürü şeyini anlatmaya tabii vakit yetmiyor.”

DEĞERLİ EGO HANGARLARI ARAZİSİNDE NELER OLDU

Konuşmasına, Ankara'nın merkezi yerlerinin ortasında kalan EGO Hangarları arazisinin Recep Tayyip Erodğan'a yakınlığıyla bilinen bir şirketin eline geçtiğini savunarak devam eden CHP'li Emir, şunları söyledi:

“Size çok kısa, ibretlik bir olayı anlatacağım, çok kısaca: Bakın, Ankara’da “EGO hangarları” dediğimiz, Ulus’la Kızılay arasında 126 dönümlük devasa ve çok değerli bir arazi var. Bu araziyi 2007’de kentsel dönüşüm alanı ilan ediyor, çok güzel, Danıştay iptal ediyor. Ee, bunun üzerine Danıştay hangi maddeden iptal etti? Belediyeler Kanunu 73’üncü madde. Hemen Belediyeler Kanunu’nun 73’üncü maddesini sizler değiştiriyorsunuz. Bir ay sonra orada tekrar imar çalışmaları başlıyor, tekrar durduruyor idare mahkemesi, bu sefer o sıkıntıyı da “konut” kelimesini “rezidans” diye değiştirerek aşıyorlar; o da yetmiyor, emsali 4,5 yapıyorlar. Oradan baktığınız zaman, 126 dönüm üzerine, dinî alanları da emsal dışı saydıkları için, bakıyorsunuz ki 700-800 dönüm kapalı alan yapıyorlar. Arkadaşlar, bakın, rakama dikkat edin, Ankara’nın ortasına 700-800 dönüm genişliğinde kapalı alan yapılıyor; işte, bu da, tam da Cumhurbaşkanının dediği değimle, şehre kastetmektir. İşte bunu da Melih Gökçek yapmıştır. Ama bu değerli arazi için yukarıdaki otorite, saraydaki AKP Genel Başkanı “Dur bir dakika, burası çok değerli, burayı sen yiyemezsin.” diyor. Ne olacak? “Burayı TOKİ’ye vereceksin.” Nasıl? “500 milyon liraya.” TOKİ ne yapıyor? Alıyor, kısa bir süre sonra Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına 600 milyon liraya veriyor. Şimdi, artık o arazi yandaşların eline geçmeye müsait. Onun için ne yapılıyor? Bir ihale yapılıyor, ihale gene pazarlık usulü ve ala ala ihaleyi kim alıyor dersiniz? Pasifik İnşaat alıyor ve onun ortağı alıyor. İşte, arkadaşlar, Pasifik İnşaatın da AKP MYK’sıyla olan yakın ilişkisi… Bir arazi, yeşil alan olması gereken bir arazi, üzerine 700 bin metrekarelik alan yapılıyor ve bu alan da yandaşa çok küçük bedellerle veriliyor ve böylece de bu rant partiye bir şekliyle kazandırılmış oluyor. Bunu da dikkatinize sunuyorum.”