CHP'li Faik Öztrak'tan aşı açıklaması!

CHP'li Faik Öztrak'tan aşı açıklaması!

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye'ye Çin'den getirilen 3 milyon doz koronavirüs aşının yetersiz olduğuna dikkat çekerek "4,5 milyon Suriyeli ile beraber en az 105 milyon doz aşıya ihtiyaç var dedi.

Geriye kalan 102 milyon doz aşı ne zaman gelecek? Onu kimse bilmiyor. Yaklaşık 40 milyon doz aşının şu ana kadar gelmiş olması gerekiyordu. Geldi mi? Hayır. Şahsım hükümetinin başı ayrı, bakanı ayrı rakamlar üflüyor" dedi. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye'ye Çin'den getirilen 3 milyon doz koronavirüs aşının yetersiz olduğuna dikkat çekerek "4,5 milyon Suriyeli ile beraber en az 105 milyon doz aşıya ihtiyaç var. Geriye kalan 102 milyon doz aşı ne zaman gelecek? Onu kimse bilmiyor. Yaklaşık 40 milyon doz aşının şu ana kadar gelmiş olması gerekiyordu. Geldi mi? Hayır. Şahsım hükümetinin başı ayrı, bakanı ayrı rakamlar üflüyor" dedi. 

CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Öztrak, bazı sanatçıların ve AKP'li belediye meclis üyelerinin öncelik sırasına bağlı kalmadan aşı oldukları iddialarına ilişkin ise "Bu ülkede hükümet yalakası şarkıcıların, türkücülerin aşıda ne önceliği var? Bu ülkede genç AK Parti MKYK üyelerinin ne önceliği var? Genç AK Parti'li Belediye Meclis üyelerinin ne önceliği var? Bari aşıda kayırmacılık yapmayın" diyerek tepki gösterdi. 

"OLMAYAN AŞININ TANITIM KAMPANYASI MI OLUR?"

Faik Öztrak, şöyle konuştu:

"Salgına karşı toplumsal bağışıklık kazanmamız için nüfusun en az yüzde 60’ını aşılamak gerekiyor. Yani, 4,5 milyon Suriyeli ile beraber en az 105 milyon doz aşıya ihtiyaç var. Peki, gelen ne kadar? Sadece 3 milyon doz. Geriye kalan 102 milyon doz aşı ne zaman gelecek? Onu kimse bilmiyor. Hükümet de bilmiyor. Oysa Sağlık Bakanı geçtiğimiz aralık ayının başında “Aralık ayında 10 milyon ama muhtemelen 20 milyon temin etmiş olacağız. Ocak ayında 20 milyon, şubat ayında ise 10 milyon doz aşı temin etmiş olacağız” diyordu. Ocak ayının ortasını geçtik. Yaklaşık 40 milyon doz aşının şu ana kadar gelmiş olması gerekiyordu. Geldi mi? Hayır. Şahsım hükümetinin başı ayrı rakamlar üflüyor bakanı ayrı rakamlar üflüyor.

Gelen çok sınırlı sayıda aşının ilk aşamada sağlık çalışanlarına, bakım evlerinde kalanlara, 85 yaş üzerinden başlayarak 65 yaş ve üstü olanlara yapılacağı söylendi. Ama aşı konusunda herkesin gönlünü rahat tutacağı bir aşılama takvimi hala ortada yok.  Peki, ne var? Özendirici kampanyalar var. Olmayan aşının tanıtım kampanyası mı olur? Millet aşıdan kaçmıyor ki, tam tersine aşıyı bekliyor. Siz getirin yeter, olacak. Devletin görevi aşıda özendirici kampanya yapmak değildir. Devletin görevi vatandaşına en kısa sürede aşıyı yapmaktır. Bu ülkede hükümet yalakası şarkıcıların, türkücülerin aşıda ne önceliği var? Bu ülkede genç AK Parti MKYK üyelerinin ne önceliği var? Genç AK Partili Belediye Meclis üyelerinin ne önceliği var? Daha pek çok doktora, sağlık çalışanına güvenlik görevlisine aşı yapılmadan bunlara aşı neden yapıldı? Bari aşıda kayırmacılık yapmayın."