CHP’li Gökçen, İİBF mezunlarıyla buluştu… “İş müfettişi alımı 4 yılda sonuçlandı”

CHP’li Gökçen, İİBF mezunlarıyla buluştu… “İş müfettişi alımı 4 yılda sonuçlandı”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, kamu kadrolarında plansızlık olduğunu vurgulayarak, "2017 yılında ilanı verilen ‘iş müfettiş yardımcılığı’ alımları, ilandan dört yıl sonra, 2021 yılında, sonuçlandırıldı" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, kamu kadrolarında plansızlık olduğunu vurgulayarak, "2017 yılında ilanı verilen ‘iş müfettiş yardımcılığı’ alımları, ilandan dört yıl sonra, 2021 yılında, sonuçlandırıldı. Bununla birlikte KPSS’ye hazırlanan ve bu yüzden zaten geliri bulunmayan gençler kitap masrafları, şehir dışında sınavlara gitmek için seyahat masrafları ve yüksek sınav ücretleri nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşıyor" dedi.

CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, her hafta çeşitli gruplardan gençlerle çalıştayların organize edildiği, “Hep Birlikte” projesi kapsamında; kamu kurumlarında görev yapmayı hedefleyen iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunu gençlerle bir araya geldi.

Mezunlar, 2012-2019 yılları arasında sadece bu fakülteden mezun sayısının 1 milyonu geçtiğini belirterek, genç işsizliğinde yükselen oranlara dikkat çekti. Mezunlar, kurum içi uzmanlık sınavlarında aranan şartlarla açıktan alım şartlarının birbirinden farklı olmasıyla atamalar arasındaki adaletsizliğe vurgu yaparak, mülakatlarda sınav puanlarından çok referansların etkili olmasından yakındı.  Gökçe Gökçen’in yazılı açıklaması şöyle:

“Kamu kadrolarında takvim belirsizliğinin artık yalnızca bütçe planlaması ve iş organizasyonu gerekçesiyle açıklanamayacak kadar vahim durumda olduğunu görüyoruz. Bunun çok çarpıcı bir örneği var: 2017 yılında ilanı verilen İş Müfettiş Yardımcılığı alımları, ilandan dört yıl sonra, 2021 yılında, geçtiğimiz ayın sonlarında sonuçlandırıldı. Bununla birlikte KPSS’ye hazırlanan ve bu yüzden zaten geliri bulunmayan gençler kitap masrafları, şehir dışında sınavlara gitmek için seyahat masrafları ve yüksek sınav ücretleri nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşıyor. Gençler kontenjan ve kadro planlaması, öngörülebilir bir mesleğe hazırlık süreci ve liyakat taleplerini dile getiriyor.”