CHP'li Özel'den İbrahim Kalın'a: Kafası da kalın

CHP'li Özel'den İbrahim Kalın'a: Kafası da kalın

CHP'li Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan provokasyona Erdoğan'ın söylemlerinin neden olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarını eleştiren Özel, "İbrahim Kalın'ın ifadelerini okuduğunuzda sadece soyadının değil kafasının da kalın olduğu ortaya çıkıyor" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na polis cenazesinde yapılan provokasyona Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylemlerinin neden olduğunu savunarak özür beklediklerini söyledi. Özel, "Özür gelmese bu konuda bu söylemleri tekrar eden cumhurbaşkanı ve sözcüsü, yalan haberleri köpürten kuruluşlara karşı dava açacağız. Biz o kurşunu attırmamasını da biliriz. Ama bu legal standartlar içinde siyaset yapan bir partinin alması gereken bir karar değil. Bu güvenlik güçlerine hakaret olur. Türkiye Cumhuriyeti'ni hafife almak olur. Hukuki savaşı da burada veririz. O çelengi de koruruz. Koruyamayanın kafasına o çelengi geçirmesini de biliriz" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediklerinin kaosa neden olduğunu, bu söylemlerden dolayı ülkenin adeta bir iç savaşa doğru sürüklendiğini ileri sürdü. Özel, şöyle dedi:
"Cumhurbaşkanı ülkenin vatandaşlarının birbiriyle çatışacak hale gelmesinin kendisine bir fayda sağlayacağını zannediyor. Gerçek dışı sözleri, yalanları gerçek gibi anlatıyor. Kendisini inandırıyor. Makamın kendisine verdiği yetkiyle, o makama duyulan saygıyı istismar ederek yalanları gerçek gibi anlatıyor. Örneği Kabataş yalanını söylediğinde gözlerimle gördüm demişti. İzledim dedi. Böyle bir şey olmadığı ortaya çıktı. Camiye ayakkabıyla girdiler, içki içtiler dedi. Yalan olduğu ortaya çıktı. Bunlardan ders almadık şimdi çıkıyor 'bu ülkede muhalefetin başı olacaksın teröristi hastanede ziyaret edeceksin' diyor. Bu lafı duyan vatandaş Kılıçdaroğlu'nun hastanede terörist ziyaret ettiğini sanıyor. Vatandaşlarımızın insafına sığınıyoruz Cumhurbaşkanını bu tavrından. Bu yaptığından bu ülke fayda görmez. Bizde görmeyiz kendisi de görmez. Ah almakla haksızlık yapmakla hedef göstermekle olmaz. Sonra da vatandaşa havale ediyor." 
'İBRAHİM KALIN'IN KAFASININ DA KALIN OLDUĞU ORTAYA ÇIKIYOR'
CHP'li Özgür Özel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na İstanbul'daki şehit cenazesinde yapılanlardan sonra Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarını eleştirdi. Özgür Özel, mermi atan ve çelengi kıranların kınamadığını söyleyerek şöyle dedi: "İbrahim Kalın'ın ifadelerini okuduğunuzda sadece soyadının değil kafasının da kalın olduğu ortaya çıkıyor. Sen kimsin? Kınamıyor, duruş göstermiyor, 'Tedbir alınmalı' demiyor. Saldırıya karşı 'Vatandaşın tepkisidir' diyor. Böyle bir şey olabilir mi? Sonra Türkiye'nin bir yerinde bu sözleri kabul eden birçok vatandaş yanlış kanaate kapılıyorlar."
'VALLAHİ DE YALAN BİLLAHİ DE YALAN'
Özgür Özel CHP'ye yapılan her saldırıdan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı sözcüsünün sorumlu olduğunu öne sürerek şöyle konuştu:
"Böyle konuşulursa istenmeyen olaylar olur saldırılar olur. Bundan sonra herhangi bir CHP'linin burnu kanasa parmağı incinse sorumlusu bunlar. Vallahi de yalan billahi de yalan. Bunlara kimse inanmasın. Böyle siyasi rant devşirmeye çalışanları CHP olarak kınıyoruz. Temiz yüreklerine vicdanlarına sesleniyoruz vatandaşın: vallahi yalan billahi yalan."