CHP'li Umut Akdoğan'dan Nutuk tepkisi: Değil çiğnemenize, yan gözle bakmanıza dahi izin vermeyiz

CHP'li Umut Akdoğan'dan Nutuk tepkisi: Değil çiğnemenize, yan gözle bakmanıza dahi izin vermeyiz

Mersin Çamlıyayla’da Ülkü Ocakları okullara Nutuk dağıtmak istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü ‘Hayır’ dedi. Atatürk’ün kötü örnek olduğu gerekçe gösterildi. Bu skandal ile ilgili CHP PM Üyesi Umut Akdoğan çok sert tepki gösterdi.

TBMM’nin 101. kuruluş yıl dönümünde Türkiye bunu da gördü. Cumhuriyet tarihinde ilk kez resmi yazıyla, “Öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek ögelere yer verildiği” gerekçesiyle Nutuk’un okullarda dağıtılması yasaklandı. Yasak kararını içeren resmi yazı, çaycıyla çarşıya gönderip, tebliğ edildi.

Atatürk'ün yazdığı Nutuk'u yasaklama kararına Mersin'e bağlı Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal imza attı. Yasak kararına, “Osmanlı Padişahı Vahdettin'e yönelik, ‘soysuzlaşmış, alçak' ve dönemin Osmanlı hükümetine yönelik, ‘Aciz, haysiyetsiz ve korkak' ifadeleri kullanılması” ve Atatürk'ün kötü örnek olduğu gibi gerekçeler gösterildi.

Nutuk'un okullarda dağıtılmasına izin vermeyen Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alındı. 

akdogan.jpg

CHP'Lİ UMUT AKDOĞAN'DAN NUTUK

Bu skandal karar sonrası CHP PM Üyesi Umut Akdoğan, Ankara Yenimahalle CHP kadın kolları ile birlikte sokakta Nutuk dağıttı. 

Açıklamalarda bulunan Akdoğan, "NUTUK’u sakıncalı bulanlar olmuş, duyduk, parklara koştuk ve yüzlerce Nutuk’u Yenimahalle kadın kollarımızın öncülüğünde 23 Nisan armağanı olarak çocuklarımızla buluşturduk. Konu Mustafa Kemal Atatürk ve onun ilkeleri olunca orada duracaksınız. Değil çiğnemenize, yan gözle bakmanıza dahi izin vermeyiz." dedi.