CHP'li vekilin aracında bomba aradılar

CHP'li vekilin aracında bomba aradılar

Nizip'teki cinsel istismar olayını araştırmak bölgeye giden CHP'li vekilin aracında bomba araması yapıldılar.

Gaziantep Nizip'teki çadır kentte 30 erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunulmasıyla ilgili Aile Bakanlığı olaydan hemen haberdar edilmesine rağmen, müdahillik talebini, konu medyaya yansıyınca aldığı ortaya çıktı. Cinsel istismar olayını araştırmak için çadırkente giden CHP heyeti engelle karşılaştı.

BOMBA ARADILAR


CHP milletvekilleri Cemal Okan Yüksel, Mehmet Gökdağ, Necati Yılmaz, Elif Doğan Türkmen'den oluşan heyet mağdur ailelerle görüşmek ve kampı gezmek istedi. Ancak AFAD yetkilileri ve kamp güvenliği izin vermedi. Yapılan açıklamada, AFAD yetkililerinin milletvekillerinin dokunulmazlığına ve devlet ahlakına aldırmadığı vurgulandı ve heyetin araçlarında bomba araması yapıldığı belirtildi.

CHP'li Yüksel, “Mağdurların kendileriyle ve aileleriyle görüşmemize izin verilmedi. Hazırlanmış çadırların gezdirileceği, adeta turistik bir gezi yapılacağı, konuyla ilgili bilgileri de sadece kamp müdüründen alabileceğimiz söylendi. Biz turistik gezi teklifini geri çevirip; sağlıklı bilgileri alamayacağımızı, bu ortamda Türk halkına faydalı ve gerçek bilgiyi aktaracak çalışma yapamayacağımızı düşünerek müdürlerin bize bilgi aktarma talebini reddettik” dedi.

BAKANLIK SONRADAN MÜDAHİL OLDU

Yüksel, “Dosyanın içerisindeki iddialar çok vahim. Örneğin Aile Bakanlığı olaydan hemen haberdar edilmesine rağmen, müdahillik talebinde, konu gazetelerde yer aldıktan sonra bulunuyor. Yani bir defadan bir şey olmaz diyen Aile Bakanı, ikinci defaya da haber edilmesine rağmen basın yazdıktan sonra müdahil oldu. Türkiye gerçekten acınacak halde, biz bu konuyu kamp dışında araştıracağız ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici verdiği soru önergesinde, çadır kentte 85 kameranın olduğu ancak olay yerini gören 14 kameranın arızalı olduğu ve zanlının için sadece görev yeri değişikliği yapıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.