CHP'li Yücel'den 'Beyaz Vagon' çıkışı!

CHP'li Yücel'den 'Beyaz Vagon' çıkışı!

Atatürk'ün yurt içi gezilerinde kullandığı ve yıllardır Alsancak Garı önünde sergilenen 'Beyaz Vagon'un kaldırılmasına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel tepki gösterdi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün seyahatlerinde kullandığı ve 13 yıldır da Alsancak Gar’ı önünde sergilenen Beyaz Vagon’un kaldırılıp peron içine çekilmesine bir çok tepki geldi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü sosyal medya üzerinden çağrı yaparak  vagonun sergilenmesi adına talip olduklarını duyurmuşlardı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den de açıklama geldi. Yücel sosyal medyadan 'Beyaz Vagon'un fotoğrafıyla paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz öngörüsü ile kilometrelerce inşa edilen o "demir ağlar", küllerinden doğan bir memleketin sanayiden tarıma kalkınmasının anahtarıydı. Alsancak Garı önünden geçenler Atamızın kullandığı beyaz vagonun önünden her geçişinde bu şükranı hissetti.

Kuruluş ve kurtuluş yıllarımızın geçtiği yolları bize hatırlatan Beyaz Vagon'a sahip çıkan, talip olan tüm belediyelerimiz tek bir mesaj veriyor: Tarihsel belleğimiz bir gece yarısı operasyonuyla, alelacele açıklamalarla silinemez! “