CHP'nin kamuda çift maaş uygulamasını sona erdirecek kanun teklifi reddedildi

CHP'nin kamuda çift maaş uygulamasını sona erdirecek kanun teklifi reddedildi

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın Kamuda “çift maaş” uygulamasını sona erdirecek olan Kanun Teklifi reddedildi.

Meclis’te görüşülen Kanun teklifinin gerekçesini açıklayan Kasap, “10 milyonun üzerinde işsizi olan, insanların çöpten rızık toplamaya çalıştığı, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu, çocukların yatağa aç girdiği, hayat pahalılığının arttığı, insanların temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorluk çektiği, yoksulluğun alabildiğine yaygınlaştığı bir ortamda kamu görevlilerinin 3’er 5’er maaş almaları insafsızlıktır, vicdansızlıktır” dedi. 

64419100-620x410.jpg
'BİR KEZ DAHA MİLLETİN YANINDA OLMADIKLARINI GÖSTERDİ'
Meclis kürsüsünden AKP ve MHP sıralarına seslenen Kasap, milletvekillerine Necip Fazıl’ın dizelerini hatırlatarak, “Allah’ın on pulunu bekleye dursun on kul; Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa” dedi.
Yapılan oylama sonucu kamuda çift maaş uygulamasını sona erdirecek olan Kanun teklifi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Kasap, yaptığı değerlendirmede, “AKP ve MHP milletvekillerinin oylamada tutundukları tavırla bir kez daha milletin yanında olmadıklarını göstermişlerdir” dedi.
"CUMHUR İTTİFAKI BİRDEN ÇOK MAAŞA EVET DEDİ"
Öte yandan sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Kasap, "Kamuda çift maaş uygulamasını sona erdirecek olan Kanun teklifim AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Milyonlarca vatandaşımız işsizlikle boğuşurken ve milyonlarcası da asgari ücretle geçinmeye çalışırken Cumhur ittifakı birden çok maaşa evet dedi!" ifadelerini kullandı.