CHP'nin saha formülü hazır

CHP'nin saha formülü hazır

16 Nisan’da yapılacak referandum için yerel yönetimleri de devreye sokacak olan CHP seçmene başkanlık anayasasının içeriğini anlatacak, ortak paydalara vurgu yapacak

Kılıçdaroğlu, Maltepe'de bir minibüste saldırıya uğradığı belirtilen başörtülü genç kızı ziyaret etti. Kılıçdaroğ- lu çıkışta yaptığı açıklamada, "Hiçkimsenin kılığından, kıyafetinden, yaşam tarzından inancından kimliğinden ötürü ötekileşterilmesini istemeyiz” dedi.

 

CHP, referandum hazırlıkları ve kampanya sürecinin stratejisini 227 CHP’li belediye, il ve ilçe örgütleri, milletvekilleri ve Parti Meclisi üyeleriyle yapılan toplantılar sonucunda belirledi.

 

CHP’nin hedef kitlesinde “kararsız” ve “sandığa gitmeme” eğiliminde olan seçmen var. Referandum sonucunda bu kesimin etkili olacağını düşünen CHP, MHP ve Kürt seçmen içinde kararsız kesimin azımsanmayacak ölçüde olduğu tespitini yaptı.

 

Çalışmalar da bu kesime yönelik olacak. CHP’nin ikinci hedef kitlesinde ise üniversite gençliği var. Bu kesimin referandumda oy kullanmasını sağlamaya yönelik özellikle belediyeler düzeyinde, indirimli veya ücretsiz ulaşım, belirli bir süre burs gibi özendirici uygulamalar devreye sokulacak Ayrıştırıcı değil kapsayıcı CHP, referandum sürecinde kullanacağı dil ile yapacağı çalışmanın ana hatlarını da şöyle belirledi: Anayasa teklifinin içeriği konusunda halktaki bilgi eksikliği giderilecek. Ayrıştırıcı değil, bütünleştirici ortak paydalara vurgu yapılacak.

 

Birlikte yaşama iradesi, ortak değerler ve bütünlüğü öne çıkaran tema ve konular öne çıkarılacak. Negatif dil ve söylemden kaçınılacak. “Hayır” diyerek demokrasiye “evet” diyorsunuz, “hayır” diyerek güvenli yaşama “evet” diyeceksiniz türü söylemlerle “hayır”ın olumsuz havası kırılacak. Tek adam ve rejim değişikliği en temel “hayır” deme nedeni olarak anlatılacak. MHP ve AKP seçmeni dikkate alınarak kampanya kişiselleştirilmeyecek. Erdoğan ve Bahçeli hedefe konulmayacak.

 

AKP seçmenine “Erdoğan sonrası” hatırlatılacak. Bu denli denetimsiz yetkilerin Erdoğan’a da iyilik olmadığı vurgulanacak. MHP ve AKP seçmenine muhafazakar kesime hitap eden eski-yeni siyasetçilerin sözleri hatırlatılacak. MHP ve AKP dışındaki partilere oy veren seç- menlere yeni rejimin iki parti öngördüğü hatırlatılacak. Sandığa gitmeme eğiliminde olan CHP’li ve diğer sol görüşteki seçmenlere sandığa gitmemenin “evet” anlamına geleceği belirtilecek.

 

KILIÇDAROĞLU Mahalli ile görüştü

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul temasları sırasında Yurt Gazetesi Yazarı Hüsnü Mahalli ile de görüştü. Geçtiğimiz Aralık ayında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla tutuklanan, 1 ayı aşkın süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Mahalli CHP Liderine dava süreci hakkında bilgi verdi.

 

‘Milletin sağ duyusuna güveniyoruz’

 

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum çalışmaları kapsamında bazı sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Ordu Dernekleri ve Federasyonları ile basına kapalı olarak bir araya geldiği toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Hayır, çıktığında herkes görevini anayasal sınırlar içinde yerine getirecek ve Türkiye yoluna devam edecek. Anayasa Mahkemesine gitmeyeceğimiz yönündeki açıklama belli çevrelerde hayal kırıklığı yaratmış durumda. Bekliyorlardı, 'CHP Anayasa Mahkemesine gidecek. Biz de bunu koz olarak kullanacağız.' Biz milletimize güveniyoruz, bu milletin ferasetine, sağduyusuna güveniyoruz" dedi.

 

Kürtlere yakın HDP’ye mesafeli

 

KÜRT seçmenlere duyarlı, HDP’ye mesafeli olunacak. Kürtlere yakın bir duruşun iktidar medyası tarafından da kullanılabileceği bunun da MHP ve muhafazakar, milliyetçi seçmenlerde rahatsızlık yaratabileceği dikkate alınacak. Ancak Kürt seçmenlere ülkenin eşit yurttaşları olarak ayrıştırıcı olmayan bir gelecek açısından “hayır” demenin önemi anlatılacak. CHP’li 227 belediye de referandum sü- recinde etkin rol alacak. Halkla yüz yüze çalışmalar yapılacak, sandığa gitme teşvik edilecek. “Hayır” oyu verecek sağ partilere toplantı salonu, billboard gibi istekler konusunda yardımcı olunacak.